Κάλαντα και μαντινάδες στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία (video)

Παιδικές φωνές και τραγούδια στο σκηνικό της σημερινής ημέρας για την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Παραμονή Πρωτοχρονιάς και στη σκιά της επέλασης της παραλλαγής Όμικρον σε όλο τον κόσμο, τα πρόσωπα των παιδιών, οι χαρμόσυνες μελωδίες και τα κάλαντα γίνονται περισσότερο από ποτέ σήμαντρα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Παραδοσιακά κάλαντα και παιδικά χαμόγελα γέμισαν από το πρωί το Προεδρικό Μέγαρο. Η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλαν αρχικά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Με τις μελωδικές τους φωνές και τα παραδοσιακά τους όργανα, οι μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Αθηνών δημιούργησαν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν έψαλαν τα κάλαντα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου παιδιά και μέλη συνδέσμων που φροντίζουν άτομα με αναπηρία.

Από τα παιδιά του Συλλόγου Ασηγωνιωτών Αττικής «Παύλος Γύπαρης» άκουσε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα παιδιά εκτός από τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Κρήτης, τραγούδησαν και μαντινάδες με συμβολικά μηνύματα τόσο για την πανδημία, όσο και για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη:

«Χρόνια πολλά σας εύχομαι με υγεία και ευτυχία και γρήγορη απαλλαγή από την πανδημία», «Προβλήματα έτυχαν πολλά, μα όμως τα παλεύεις γιατί έχεις ικανότητες και συνεχώς δουλεύεις», «Υγεία σας ευχόμαστε, χαρές και μόνο γέλιο και η αγάπη να γενεί στο σπίτι σας θεμέλιο», «Και όταν τελειώσουν όλα αυτά και όλα τα ξεπεράσεις το Σύλλογο της Ασή Γωνιάς να μην τον εξεχάσεις».

Κάλαντα και μαντινάδες στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία (video)

Μετά τα κάλαντα ακολούθησαν οι ευχές για τη νέα χρονιά, ενώ ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

Δώρα στα παιδιά της Δομής Φιλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στο Χαλάνδρι, μοίρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σύμφωνα με κομματικές πηγές βρέθηκε νωρίς το πρωί στη δομή, συνομίλησε με τα παιδιά, μίλησε μαζί τους για την καθημερινότητά τους στην Ελλάδα, τα προβλήματα και τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει από πολύ μικρή ηλικία στη ζωή τους, αλλά και για τα όνειρα και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε να εκπληρωθούν όλα τους τα όνειρα. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη λειτουργία της δομής από τους εργαζόμενους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν.

Επίσκεψη στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου και άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κάλαντα και μαντινάδες στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία (video)

Ο Αντώνης, η Μαρία, η Βιργινιά και τα άλλα παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» είπαν τα κάλαντα στον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Μαζί με τις ευχές αντάλλαξαν και δώρα.
«Το Χαμόγελο των παιδιών μας είναι ο δείκτης κοινωνικής ευημερίας μιας χώρας» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παραδοσιακά κάλαντα από την Ικαρία και τη Θράκη τραγούδησαν στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα μαθητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου Ιλίου. Κάλαντα που κατέληξαν στο αίτημα των παιδιών για παιδεία, υγεία και έναν καλύτερο κόσμο.

Ο κ. Κουτσούμπας, αφού άκουσε τα κάλαντα, ευχήθηκε καλή χρονιά τονίζοντας: «Το μέλλον ανήκει σε σας, τη νέα γενιά, στους νέους και τις νέες και βέβαια μαζί με τις μεγαλύτερες ηλικίες δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα σε αυτήν τη ζωή από τον αγώνα όλων μας για να ζήσουμε σε μία νέα κοινωνία, χωρίς αδικία, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πόλεμο. Κι αυτήν τη χρονιά που έρχεται, τη νέα χρονιά, το 2022, η λαϊκή κινητοποίηση και πάλη, η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα σε όλες τις εξελίξεις. Καλή χρονιά σάς εύχομαι ξανά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες».

Κάλαντα και μαντινάδες στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία (video)

Στη συνέχεια, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μοίρασε συμβολικά δώρα «για αυτές τις όμορφες στιγμές που περάσαμε σήμερα το πρωί μαζί, παραμονή Πρωτοχρονιάς», όπως ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη, Γεωργία Σκιτζή, Γιώργος Παντελάκης, Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος