ertnews.gr

Κ. Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες

29/01 11:55
Κ. Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες

(EUROKINISSI)

Θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν την ζημιά.

Κ. Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες

Για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» ο κ. Σκρέκας είπε ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες ενώ πρόσθεσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθεί να βελτιωθεί. Τόνισε ότι γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίση καλωδίων της ΔΕΗ.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί που ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι θα δοθούν και τον Φεβρουάριο και υπογράμμισε ότι η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική. «Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ανέφερε ότι έχει δοθεί 15 ημέρες παράταση και όπως είπε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί κατά 3 φορές οι αιτήσεις που ανήκουν σε πολύ χαμηλά εισοδήματα, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρχουν οι δικαιούχοι και επιλαχόντες. Δυνητικά όσοι κάνουν αίτηση θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανακαίνιση, τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τόνισε ότι αυτή θα αυξηθεί κατά 30% .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version