Κ. Σακελλαροπούλου: Η απελευθέρωση των Σερρών μάς εμπνέει και μας εμψυχώνει

«Η απελευθέρωση των Σερρών, αυτή η εκδήλωση κορυφαίου πατριωτισμού μάς εμπνέει και μας εμψυχώνει», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τιμά με την παρουσία της την επέτειο συμπλήρωσης 108 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών.

«Με συγκίνηση και περηφάνια γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης των Σερρών στη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821, Εμμανουήλ Παπά, στην πλατεία Ελευθερίας, και πρόσθεσε: «Μία απελευθέρωση που σημαδεύτηκε από σφαγές, λεηλασίες και πυρπόληση της πόλης από τους απερχόμενους Βουλγάρους. Όμως, οι Σερραίοι, επιδεικνύοντας ακατάβλητο εθνικό φρόνημα, είχαν το σθένος να αναφωνούν, καθώς η 7η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού εισερχόταν στην πόλη, “ας καήκαμε, ζήτω το Έθνος”. Αυτή η εκδήλωση κορυφαίου πατριωτισμού μάς εμπνέει και μας εμψυχώνει. Η ζωντανή και ακμαία πόλη των Σερρών συνεχίζει και σήμερα την παράδοση των προγόνων της, δικαιώνοντας τους αγώνες αιώνων».

Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Μαρτύρων, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος.

Εκεί την υποδέχθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χστζηβασιλείου, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Παραβρέθηκαν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή και οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης της ΝΔ, Λευτέρης Αβραμάκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Κώστας Μπούμπας από την Ελληνική Λύση.

Για το ιστορικό της απελευθέρωσης των Σερρών μίλησαν ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης.

Μετά τη δοξολογία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περπάτησε μέχρι τον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά για την κατάθεση στεφάνου, συνοδευόμενη απο τον κ. Καραμανλή και την κ. Αραμπατζή.

Το ίδιο έκανε και μετά την κατάθεση στεφάνου, περνώντας μέσα από την πλατεία Ελευθερίας, όπου αρκετοί από τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί τη χειροκρότησαν.

Ακολούθησε δεξίωση για την επέτειο στο δημαρχείο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος