ertnews.gr

Κ. Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα ΑΜεΑ: Χρειάζεται αφύπνιση και ευαισθητοποίηση

03/12 16:52
Κ. Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα ΑΜεΑ: Χρειάζεται αφύπνιση και ευαισθητοποίηση

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την ανάγκη να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία, υπογραμμιζει στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την ευημερία τους. Πρώτα απ’ όλα, φροντίζοντας να απαλλάξουμε την καθημερινότητά τους από τα εμπόδια που την δυσχεραίνουν” τονίζει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο μήνυμά του, ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού». Το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου τον υποδέχτηκε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση παντού, στη μόρφωση, στην εργασία, στην κοινωνία, υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά. “Σήμερα στη δίνη της πανδημίας, δηλώνουμε παρόντες, στον καθημερινό αγώνα των ατόμων με αναπηρία για ζωή με υγεία, ισότητα και αξιοπρέπεια”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζητά να στηριχθούν οι χρόνια πάσχοντες που κινδυνεύουν από την πανδημία.

Το ΜΕΡΑ 25, ζήτησε να υπάρξει ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλο το φάσμα του ιδιωτικού και δημόσιου βίου και να στηριχθούν πραγματικά από την Πολιτεία.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version