Μητσοτάκης:Κοινωνική πολιτική με μείωση συντελεστή-Μαξίμου:Όταν γίνουν εκλογές θα απαλλαγούμε οριστικά (video)

Σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα διεθνή θέματα, την οικονομία και την κοινωνική πολιτική εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, ο πρόεδρος της ΝΔ. Έντονη ήταν η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου που αναφέρει ότι «πράγματι, οι εκλογές, όταν γίνουν, θα είναι λύτρωση. Και για τη χώρα και για τη ΝΔ. Και οι δύο θα απαλλαγούν οριστικά από τον κ. Μητσοτάκη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στην Περιφέρεια με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και θα ακολουθήσει σύσκεψη με αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τζιτζικώστα, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως είναι απολύτως σίγουρος «ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Η δική μας δέσμευση είναι ξεκάθαρη. Ο εκλογικός νόμος της αυτοδιοίκησης θα αλλάξει ξανά και οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με το ίδιο εκλογικό σύστημα, αυτό το οποίο ισχύει σήμερα» πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ στο 9%, αντί 20% που είναι σήμερα, σημειώνοντας πως «αυτή είναι κοινωνική πολιτική, όχι τα επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση δεξιά και αριστερά».

Σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά, θα επιδιώξει να το ζητήσει για τα νησιά που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με το προσφυγικό.

Έκανε λόγο για κυβέρνηση σε αποδρομή, ενώ για το ονοματολογικό, είπε πως, αν τα Σκόπια θέλουν πρόοδο σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ, πρέπει να κάνουν συμβιβασμό.

Για τα ελληνοτουρκικά, συνέστησε αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και ενότητα του λαού, και απεύθυνε έκκληση στην Άγκυρα να σέβεται τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου.

Πηγές: ΕΡΤ1 (Ρεπορτάζ: Γ. Ευθυμίου), ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος