Ηράκλειο: Η Φ. Γεννηματά παρουσιάζει το “Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο”

Το “Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο” παρουσιάζει αυτή την ώρα από το Ηράκλειο της Κρήτης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Νωρίτερα η κ Γεννηματά επέκρινε την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης που επέφερε ο κορονοιός ζητώντας άμεσα ενέργειες και δράσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

Μιλώντας στους φίλους του ΚΙΝΑΛ η κ Γεννηματά ζήτησε αλλαγή πολιτικής στα εθνικά ζητήματα και κάλεσε την Κυβέρνηση να απαιτήσει από την Τουρκία την άρση του casus belli αλλά και το σεβασμό του δικαίου της θάλασσας.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η  Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για να πει το “ναι” στη θετική ατζέντα για την Τουρκία πρέπει να διασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη γειτονική χώρα στη λογική ενός νέου “Ελσίνκι”. Καθαρές πολιτικές, καθαρές κουβέντες. Όχι άλλη υποχωρητικότητα στην Τουρκία.

Στα θέματα της εκπαίδευσης και των αλλαγών που επήλθαν με το τελευταίο νομοσχέδιο αναφέρθηκε η κ Γεννηματά κάνοντας λόγο για πριμοδότηση των Κολεγίων έναντι των δημοσίων πανεπιστημίων.

Για μια κακή συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία έκανε λόγο η κ Γεννηματά δηλώνοντας ότι αναγνωρίσαμε γλώσσα και εθνότητα, ενώ μπορούσαμε να το αποφύγουμε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε συστράτευση των πολιτών της Κεντροαριστεράς προκειμένου να διπλασιαστούν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος