Η ΠτΔ στη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών στη Σόφια (video)

Στη Σόφια βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την έκτη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών.

Η Ελλάδα προσκλήθηκε επισήμως στην 6η σύνοδο της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών καθώς οι χώρες της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Αδριατικής, προσβλέπουν στην συμμετοχή της χώρας μας για την ανάπτυξη των συνεργασιών στην ενέργεια,τις υποδομές μεταφοράς και την ψηφιακή μετάβαση.

Η χώρα μας υποστηρίζει τις συνέργειες που ανοίγονται προς τη Μεσόγειο και ενισχύουν την άμβλυνση των διαφορών Βορρά – Νότου εντός της ΕΕ.

Ελληνικά λιμάνια, σταθμοί υγροποιημένου αερίου και μεταφορικοί κόμβοι, αναδεικνύουν τη χώρα μας σε βασικό πυλώνα της ενεργειακής ανεξαρτησίας και σταθερότητας στην ΝΑ Μεσόγειο, υπό την παρούσα συγκυρία.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε η ΠτΔ στο πλαίσιο της 6ης συνόδου της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών με το Γερμανό ομόλογό της, εξέφρασε την ανησυχία της χώρας μας για την προμήθεια γερμανικών υποβρυχίων, καθώς μπορεί να διακυβευθεί η ισορροπία των δυνάμεων στο Αιγαίο. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και το προσφυγικό-μεταναστευτικό αποτέλεσαν αντικείμενο των συνομιλιών. Η ΠτΔ συναντήθηκε επίσης με το Βούλγαρο πρόεδρο και τους ομολόγους της, της Πολωνίας και της Λιθουανίας, ενώ επίσης είδε τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Βουλγαρία.

«Η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πρωτοβουλία καθώς ενισχύει τις συνεργασίες, ενδυναμώνει τις σχέσεις καλής γειτονίας βασισμένες στο Διεθνές Δίκαιο προς όφελος όλων των μερών και της ΕΕ» τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Πηγή: ΕΡΤ,  Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος