ertnews.gr

  Η αναβάθμιση της οικονομίας από την S&P στηρίζεται στις αποκρατικοποιήσεις

26/01 13:52
  Η αναβάθμιση της οικονομίας από την S&P στηρίζεται στις αποκρατικοποιήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης

H αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης από τη S&P στηρίζεται στο σκεπτικό ότι η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε με θάρρος στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και των αεροδρομίων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα τη ναυτιλία.

Είναι δύο ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες πολέμησε σφοδρά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση επεσήμανε ο κ.Γεωργιάδης ενώ αναφερόμενος στο κομμάτι της ναυτιλίας είπε ότι η κρίση είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μπορέσουμε να ωριμάσουμε ως κοινωνία.

Για το  φορολογικό καθεστώς στη ναυτιλία είπε ότι η ελληνική πολιτεία τα τελευταία χρόνια είδε τον ελληνικό εφοπλισμό σαν ένα χώρο που θα μπορούσε ενδεχομένως να βρει την κότα με τα χρυσά αυγά.

Πρόσθεσε  ότι έχει έρθει η ώρα να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ της ελληνικής πολιτείας, στο θέμα της απασχόλησης Ελλήνων ναυτικών στα πλοία, όταν αυτή τη στιγμή η ανεργία βρίσκεται στο 25%. Τόνισε  ότι θα πρέπει να άρουμε όλα εκείνα τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν σε Έλληνες εφοπλιστές να προσλάβουν ελληνικά πληρώματα, ενώ τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version