Γ. Κατρούγκαλος: Συνεχίζεται η παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων

Array

Για απόπειρα συγκάλυψης και για προσχηματική διαδικασία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Α’ Αντιπροέδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Γιώργος Κατρούγκαλος. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της για διατύπωση γνώμης για τον Διοικητή της ΕΥΠ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια συγκάλυψης και υπεκφυγής από τη Νέα Δημοκρατία συνεχίστηκε και σήμερα. Ενώ όλα τα κόμματα είχαν ψηφίσει να προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τη διερεύνηση των πολύ πραγματικών ευθυνών του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, πέρα από την προσχηματική κλήση σε ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ, η κυβέρνηση, η κυβερνητική πλειοψηφία, πέταξε για μια ακόμη φορά τη μπάλα στην εξέδρα: Ενώ η Διάσκεψη των Προέδρων είχε αποφασίσει να γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα, ακούσαμε σήμερα με έκπληξη ότι περιμένουμε τη Νέα Δημοκρατία να συμφωνήσει ή να καταθέσει τις δικές της προτάσεις για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση αυτή.

Η ίδια η παρουσία του διορισμένου Διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών αποτέλεσε έναν νέο εμπαιγμό της Κοινοβουλευτικής Διαδικασίας. Όχι απλώς δεν επιχείρησε η κυβέρνηση συναινέσεις για να διορθωθούν τα θεσμικά κενά, αλλά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της, πρώτα διόρισε τον Διοικητή και μετά τον έφερε εντελώς προσχηματικά για να εκμαιεύσει εκ των υστέρων τη γνώμη της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Δεν είναι επομένως απορίας άξιον ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση αυτή ακόμα και κόμματα που παραδοσιακά ψηφίζουν λευκό.

Τέλος ακόμα και από αυτή την προσχηματική διαδικασία όχι απλώς δεν διαψεύστηκαν αλλά επιβεβαιώθηκαν οι βεβαιότητες που έχει πια ο μέσος Έλληνας ότι παρακολουθούνται και πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να δραπετεύσει, θα ζητήσουμε και θα επιμείνουμε να έρθουν και οι φυσικοί αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων, ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ, ο ανιψιός του Πρωθυπουργού και έμπιστος του, αλλά και θα επιμείνουμε ώστε να φτάσει η έρευνα στον πυρήνα της υπόθεσης. Δεν δικαιούται κανένας να αμαυρώνει την εικόνα της χώρας. Η σήψη που διαπιστώνουν οι New York Times ότι υπάρχει στην καρδιά της πατρίδας μας έχει ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τις επιπτώσεις».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για όσα διαμείφθηκαν στην Επιτροπή ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Η διαδικασία έχει χαρακτηριστικά μυστικότητας, μένω σε αυτά που σας είπα, ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν όλα αυτά που ο μέσος Έλληνας, όχι απλώς εμείς στην Επιτροπή Θεσμών, ξέραμε και πριν τη συνεδρίαση για την παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος