ertnews.gr

Γ. Γκιόκας: “Υπάρχει υποκρισία στο θέμα του ΕΣΡ” (audio)

20/10 14:57
Γ. Γκιόκας: “Υπάρχει υποκρισία στο θέμα του ΕΣΡ” (audio)

Η αντιπαράθεση με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες είναι ένας επιχειρηματικός σκοτωμός με όλες του τις προεκτάσεις πολιτικές και δικαστικές, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

Στο θέμα του ΕΣΡ υπάρχει υποκρισία από όλες τις πλευρές και από αυτούς που σήμερα κόπτονται για τη συγκρότησή του και το προηγούμενο διάστημα το κατήργησαν αλλά και από αυτούς που αλλάζουν θέση ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, τόνισε ο κ. Γκιόκας.

Υπάρχει υποκρισία και στα θέματα δικαιοσύνης, πρόσθεσε, καθώς σήμερα υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της εκείνες οι δυνάμεις που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν συγκεκριμένες ενέργειες ελέγχου και επηρεασμού της και εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια κατήγγειλαν αυτές τις προσπάθειες, σήμερα ως κυβέρνηση, τις επαναλαμβάνουν για να χειραγωγήσουν το δικαστικό σύστημα.

Ο κ. Γκιόκας αναφέρθηκε και στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και κατώτατου μισθού. Η πρόταση προήλθε μετά την κινητοποίηση πεντακοσίων και παραπάνω σωματείων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών σε όλη τη χώρα,ανέφερε. Πρόκειται για μια πρόταση αγωνιστικής ετοιμότητας των συνδικάτων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια αλλά και ενάντια στα νέα μέτρα που περιλαμβάνει η δεύτερη αξιολόγηση, πρόσθεσε, και κατατέθηκε από το ΚΚΕ σε όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version