Φώφη Γεννηματά: Έπεσε το δήθεν κεντρώο προσωπείο της Κυβέρνησης (video)

Σαρανταεπτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 2021 από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, που έγινε το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας στην πολιτική και κοινωνική ιστορία του τόπου.

Για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής με το Κίνημα Αλλαγής μίλησε η Φώφη Γεννηματά. Έκανε μια ιδεολογικοπολιτική ομιλία για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ και εξαπέλυσε εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην Κυβέρνηση. Όπως είπε «έπεσε το δήθεν κεντρώο προσωπείο».
Μίλησε για Δεξιά και είπε ότι είναι αυτοί που θα σταθούν απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές .
Υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα και αυτόνομη πορεία: «ο ρόλος κομπάρσου ή συμπληρώματος ως κυβερνητικό δεκανίκι δεν μας αφορούν».
Σε δήλωσή του για την σημερινή επέτειο ο Κώστας Σημίτης ανέφερε πως «έχουμε ευθύνη να διαμορφώσουμε μια παράταξη με νέους στόχους και τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε: Η  Προοδευτική Παράταξη όμως, έχει μέλλον και προοπτική αν επικεντρωθούμε απερίσπαστοι στον στόχο.

Στην εκδήλωση κυριάρχησε η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Προβλήθηκε βίντεο με την πολιτική διαδρομή του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ ενώ βραβεύτηκαν νέοι εθελοντές που συνέβαλαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος