ertnews.gr

Ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα ζητήσει ο Α. Τσίπρας στην Πράγα

05/10 21:44
Ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα ζητήσει ο Α. Τσίπρας στην Πράγα

(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παρευρεθεί στην αυριανή προ-σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών, προκειμένου να θέσει τρεις άξονες, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στην Πράγα, Γιάννη Φασουλά.

Σύμφωνα με πηγές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

  • Θα ζητήσει επιτακτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει άμεσα πακέτο κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, που θα ενεργοποιηθεί εάν η τελευταία παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας με έρευνες δυτικά του 28ου μεσημβρινού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι – σε αυτό το πλαίσιο – η Ελλάδα θα αποφασίσει την επέκταση των χωρικών υδάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
  • Θα εκφράσει τη στήριξή του στην πρωτοβουλία Τζεντιλόνι – Μπρετόν για χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και θα προτείνει την έκδοση κοινού ευρωομολόγου που θα στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού κόστους.
  • Ο τρίτος άξονας αφορά στην ανάγκη να αναλάβει η Ε.Ε. διπλωματικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Και πρόκειται να θέσει το εξής ερώτημα: «Θα ασχοληθούμε με το συμφέρον της Ευρώπης ή θα πορευόμαστε σαν τους υπνοβάτες προς τον γκρεμό, αφήνοντας να καθορίζουν τις εξελίξεις αποκλειστικά ο Πούτιν με τα επιθετικά του σχέδια και οι ΗΠΑ με τα δικά τους συμφέροντα;»

Αποστολή: Γιάννης Φασουλάς | ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version