Ευρεία σύσκεψη για τη νέα αντιπυρική περίοδο, υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη

«Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα συναρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την καλύτερη προετοιμασία μας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου» τόνισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, καθώς και συναρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων, με αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Ο περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική πρωτοβουλία, καθώς και για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία παρέμεναν σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα της πρόληψης, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το επίπεδο μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, τόσο τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας, της περιφέρειας και των δήμων, όσο και οι ομάδες εθελοντών.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «η κλιματική κρίση είναι μια μεγάλη πρόκληση απέναντι στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε με μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Η Περιφέρεια Αττικής, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα βρίσκεται στις επάλξεις» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «όλος ο μηχανισμός είναι σε επαγρύπνηση και έτοιμος να επικουρήσει τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και όλων των αρμόδιων κρατικών φορέων». Επισήμανε ότι στο πλαίσιο αυτό, με αντίστοιχες διαδικασίες πρέπει να λειτουργήσουν τα δασαρχεία, ανοίγοντας δρόμους, ο ΔΕΔΔΗΕ κόβοντας δέντρα κλπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος