ertnews.gr

Επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα: Τα κέρδη για την οικονομία και την ανάπτυξη (video)

05/10 22:12
Επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα: Τα κέρδη για την οικονομία και την ανάπτυξη (video)

EUROKINISSI

Άλμα στο μέλλον της ψηφιακής τεχνολογίας με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, την απασχόληση και την ανάπτυξη θεωρείται η μεγάλη επένδυση της Microsoft, η οποία πρόκειται να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη. Το συνολικό οικονομικό όφελος για τη χώρα μας μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Εννέα μήνες διήρκεσαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Microsoft, του αμερικάνικου τεχνολογικού κολοσσού, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για τη δημιουργία ενός data center στη χώρα μας -μια επένδυση με προστιθέμενη αξία ενός δις, που μπορεί ανοίξει δεκάδες θέσεις εργασίας και να καθορίσει τη θέση της Ελλάδας σ` έναν κόσμο επιταχυνόμενης τεχνολογικής αλλαγής.

“Ανακοινώσαμε κάτι που είναι η μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στα 28 χρόνια που έχει παρουσία στην Ελλάδα. Δείχνει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση” τόνισε ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.

Η Ελλάδα έχει το “σύννεφό” της

Το Data Center, δηλαδή ο Κεντρικός Κόμβος Δεδομένων που θα δημιουργήσει η Microsoft στην Ελλάδα, θα αποθηκεύει και θα διαχειρίζεται δεδομένα cloud, του λεγόμενου “υπολογιστικού νέφους”.

Το cloud είναι μία ολόκληρη τεχνολογία, βάσει της οποίας η αποθήκευση των δεδομένων γίνεται σε έναν σέρβερ online, ο οποίος συνήθως βρίσκεται σε έναν ειδικό χώρο γεμάτο υπολογιστές, το λεγόμενο Data Center, και οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες ανά πάση στιγμή, από οποιαδήποτε συσκευή.

Αυτή η τεχνολογία αξιοποιείται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στα πληροφοριακά συστήματα ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και των Φορέων του Δημοσίου Τομέα, επιτρέποντας στα κράτη να παρέχουν σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες στους πολίτες.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά σε ένα από τα πρώτα data centers που στήνει στην Ευρώπη η Microsoft και αναμένεται να αναλάβει το cloud όλης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο στην ευρύτερη περιοχή.

“Το κέρδος πολλαπλασιάζεται αν προστεθεί η ανταγωνιστικότητα που θα φέρει αυτή η επένδυση σε άλλες επιχειρήσεις. Το συνολικό όφελος εκτινάσσεται αν εστιάσουμε στο σύνολο της οικονομίας. Η τεχνολογία είναι καταλύτης ανάπτυξης” τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δημιουργία του data center θα έχει κόστος 500 εκατ. ευρώ και η επένδυση εκτιμάται ότι θα ανοίξει άμεσα 100 θέσεις εργασίας. Η εταιρεία θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία κτήρια για τις υποδομές, ενώ αναμένεται να εκπαιδεύσει στα συστήματά της περίπου 100 χιλιάδες ενδιαφερόμενους.

Τους ορίζοντες που ανοίγει για την Ελλάδα η επένδυση της Microsoft επισήμανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Ανδρέας Δρυμιώτης, ένας από τους πρωτεργάτες της πληροφορικής στην Ελλάδα:

“Ο ίδιος ο πρόεδρος της Microsoft λέει ότι η Ελλάδα είναι περιφερειακό κέντρο υπηρεσιών είναι ευκαιρία και πρόκληση” σημείωσε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, Γιώτα Παπαρίδου. Υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.

Η Μicrosoft στην Ελλάδα και τον κόσμο

Η Microsoft Corporation ιδρύθηκε το 1975 και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής προϊόντων λογισμικού στον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στην Washington κι η εταιρεία έχει θυγατρικές σε περισσότερες από 120 χώρες. Απασχολεί 90.000 υπαλλήλους παγκοσμίως εκ των οποίων περισσότεροι από 16.000 εργάζονται στην Ευρώπη.

Πηγή: ΕΡΤ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version