ertnews.gr

Ενίσχυση αμυντικής & οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ (video)

09/08 17:31
Ενίσχυση αμυντικής & οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ (video)

Τη βούληση του Κατάρ να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, εξέφρασε ο υπουργός άμυνας του εμιράτου Dr. Khalid Al – Attiyah που επισκέφθηκε την Αθήνα.

Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τον ομόλογό του και έκανε λόγο για ευρεία αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε διπλωματικό, οικονομικό και αμυντικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο κ. Dr. Khalid Al – Attiyah, εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι. Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος του Κατάρ με το συμβούλιο συνεργασίας του Κόλπου.

Επίσης, υπενθύμισε ότι το Κατάρ ήταν η μοναδική χώρα που επένδυσε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Οι υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας των δύο χωρών εξήραν το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας – τεχνολογικό, οικονομικό, κλπ, και συμφώνησαν στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων στο επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας, ιδιωτικής και κρατικής. Επίσης, συμφώνησαν στην εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ στην Ελλάδα.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version