Έναρξη εργασιών για το 21ο συνέδριο του ΚΚΕ την Πέμπτη 25/6

Αρχίζει την Πέμπτη 24/6 το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, με ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα. Την Παρασκευή 25 Ιούνη, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ θα υποδεχτεί του συνέδρους.

Απολογισμός δράσης, βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, η κατάσταση του εργατικού κινήματος και τα καθήκοντα του κόμματος έως το 22ο Συνέδριο, θ` αποτελέσουν τις βασικές θεματικές, που θα συζητηθούν διεξοδικά από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου.

Η έδρα της ΚΕ του κόμματος, όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες, ανακαινίστηκε πρόσφατα, προκειμένου να διευκολύνει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ προσκάλεσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις. Η Κέλλυ Παπαϊωάννου, εκ των αρχιτεκτόνων που επιμελήθηκαν τους χώρους, παρουσίασε το ανακαινισμένο αίθριο, ενώ η ξενάγηση συνεχίστηκε από τον Φάνη Παρή, που μίλησε για τα κειμήλια που υπάρχουν σε χώρους του κεντρικού κτιρίου.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε από τον Φάνη Παρή, από την ομάδα του Αρχείου του Κόμματος, με πρώτο σταθμό την έκθεση αφισών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έχει στηθεί στο αίθριο μπροστά στο Συνέδριο του Κόμματος. Πρόκειται για μια επιλογή από αφίσες των τελευταίων 30 χρόνων, στις οποίες έχουν προστεθεί συμβολικά και κάποιες από τις πρώτες αφίσες που τύπωσε το Κόμμα το `74 με τη νομιμοποίησή του.

Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι είδαν την «ψηλοτάβανη αίθουσα» που θα αξιοποιηθεί για τις εργασίες του συνεδρίου και ήδη έχουν τοποθετηθεί εκεί καθίσματα και προτζέκτορας που θα προβάλλει τις εργασίες από την αίθουσα συνεδρίων. Αμέσως μετά πέρασαν στο φουαγιέ του κτιρίου της ΚΕ, όπου θαύμασαν το μεγάλο υπέροχο ψηφιδωτό του Τάσσου, το οποίο επίσης συντηρήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ στη βάση του φιλοξενεί τώρα μια έκθεση από τις εκδόσεις του Κόμματος στην πορεία του εορτασμού από τα 90 στα 100 του χρόνια.

Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκε στους προσκεκλημένους κι ένα έκθεμα που σχετίζονταν και με την ενημέρωση σε παλιότερους καιρούς, ένα χειροκίνητο πιεστήριο του 1948 που βρίσκονταν στη Χίο και το χειρίζονταν ο ποιητής Φώτης Αγγουλές.

Επόμενος σταθμός στην ξενάγηση ήταν το φουαγιέ της αίθουσας συνεδρίων, χώρος που επίσης θα χρησιμοποιηθεί για τις εργασίες του Συνεδρίου και φιλοξενεί μια δεύτερη εξαιρετική εικαστική έκθεση.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος