Ελλάδα και Ινδία συνομιλούν στο Πεντάγωνο

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, υποδέχθηκε στις 25 Μαΐου 2021, τον Ακόλουθο Άμυνας της Ινδίας Συνταγματάρχη Ανουπάμ Ασίς (Anupam Ashish), στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των διμερών αμυντικών σχέσεων της Αθήνας και του Ν. Δελχί.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα – τομείς κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκε η περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ειδικότερα, ασκήσεων και επιχειρησιακών συνεκπαιδεύσεων σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, στρατιωτικής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αντιμετώπισης υβριδικών απειλών.

Οι δύο Αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τις αμοιβαίες προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα,. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ουσιαστική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων ως μηχανισμού διαχείρισης της κρίσης που επέφερε η πανδημία του Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ παράλληλα τονίστηκε η σημασία περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας, στο πλαίσιο περιφερειακών και Διεθνών Οργανισμών.

Πηγή: υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος