Γ. Φλωρίδης στο Πρώτο: Απόπειρα να “κοντύνουν” την δυνατότητα Μητσοτάκη για αυτοδυναμία (audio)

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία απόπειρα, η οποία εξελίσσεται από τα περιτρίμματα αυτά και τα θραύσματα του αντιμητσοτακικού μετώπου να περιορίσουν τη δυνατότητα του Μητσοτάκη να πάρει αυτοδυναμία» τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης, δικηγόρος, πρώην υπουργός, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη εξαπέλυσε, μεταξύ άλλων, σκληρή επίθεση στο κόμμα ΝΙΚΗ.

Ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για «ολιγάρχες» που επιθυμούν να «κοντύνουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αφού απέτυχαν όλα αυτά τα πολιτικά εργαλεία του ολιγαρχισμού απέναντι στον Μητσοτάκη, τον οποίο θέλουν να τον περιορίσουν, να τον κοντύνουν, να μοιραστούν την πολιτική εξουσία, να βάλουν χέρι στα φράγκα που έχει η χώρα, τώρα ξαφνικά ο Μητσοτάκης μπορεί να γίνει παντοδύναμος, οπότε ας τον κοντύνουμε όσο μπορούμε και ας στρέψουμε τη συζήτηση για το αν στον χώρο της αντιπολίτευσης ο ένας θα πάρει 14 και ο άλλος θα πάρει 15. Λες και το θέμα της χώρας στις επόμενες εκλογές είναι τι θα γίνει με το 14 και το 15 και όχι αν θα έχει κυβέρνηση να μπορέσει να συνεχίσει την ώρα που οι Τούρκοι την Κυριακή τελειώνουν και από ό,τι φαίνεται ο Ερντογάν επανέρχεται πανίσχυρος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Χαρακτήρισε «παραμύθι» το αφήγημα ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να γίνει παντοδύναμος, ενώ, όπως είπε «κανένας δεν ανησυχούσε και λογικά και σωστά δεν ανησυχούσε όταν σε όλη τη μεταπολίτευση τα κόμματα εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση με ποσοστά όπως το ΠΑΣΟΚ 48%, 46% ο πατέρας Μητσοτάκης, με 47% και στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης με 44 και 45%».Σε κανέναν, δεν του πέρασε από το μυαλό ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παντοδυναμία του κάθε φορά πρωθυπουργού. Και τώρα με το 40% φοβούνται, λέει, ότι θα οδηγήσει σε παντοδυναμία. Μα εδώ όπως πάνε τα πράγματα ούτε αυτοδυναμία, ούτε 151 θα πάρει αν επικρατήσουν αυτές οι λογικές. Γι’ αυτό μιλάω έτσι, γιατί δεν έχουμε καταλάβει εδώ τι στήνεται» προσέθεσε.

Ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι ενώ κανείς δεν μπορεί πια να διεκδικήσει την κυβέρνηση δεν θέλουν να το πετύχει ούτε ο κ. Μητσοτάκης αυτό. «Γιατί όντως, εφόσον μπορούν αυτά τα δύο κόμματα ακόμα, αυτοί οι μουτζαχεντίν, οι Ταλιμπάν, οι τζιχαντιστές αυτοί εκεί της ΝΙΚΗΣ και το άλλο κόμμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, τότε προφανώς η αυτοδυναμία για να επιτευχθεί, θέλει υψηλά ποσοστά. Άρα δεν είναι καθόλου μα καθόλου αυτονόητη, σε σχέση με το ποσοστό που πήρε η Νέα Δημοκρατία τώρα» ανέφερε ακόμα.

«Παρατηρώ μία περίεργη συζήτηση, ότι πρέπει ένας κόσμος που μετείχε στη συγκρότηση αυτής της πρότασης αυτού του κινήματος, για να υπάρξει σταθερότητα και συνέχεια στη χώρα, να σκέφτεται ότι μήπως τώρα πρέπει να δούμε και το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση. Εάν αυτό επικρατήσει, είναι προφανές ότι θα ασχοληθούν με το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση αλλά η χώρα δεν θα έχει κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Φλωρίδης και προσέθεσε «γιατί, εάν ένα κομμάτι μετακινηθεί προς τους μουτζαχεντίν, αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα, είναι το κόμμα κάποιων μοναστηριών έξω από το Άγιο Όρος και κάποιων μέσα στο Άγιο Όρος, τα οποία έχουν τόσο φανατισμό, τα οποία είναι τόσο αντιχριστιανικά μοναστήρια, γιατί ο χριστιανισμός είναι θρησκεία της αγάπης, αυτοί το μίσος που έχουν και κουβαλάνε δεν μπορείτε να το φανταστείτε».

«Ηγήθηκαν του αντιεμβολιαστικού κινήματος, χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από αυτό, μέσα από τη θρησκοληψία τους. Στο Κιλκίς για παράδειγμα, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, που είναι ο νομός με το μεγαλύτερο αναλογικά ποσοστό θανάτων από τον κόβιντ, έχει παίξει τεράστιο ρόλο ένα τέτοιο μοναστήρι εκεί και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία παρουσίασε αυτά τα ποσοστά θανάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στη δράση αυτών των διαβόλων, γιατί αυτοί δεν είναι χριστιανοί, αυτοί είναι διάβολοι επαναλαμβάνω, γιατί είναι φορείς μίσους. Δεν μιλάω θεωρητικά. Ξέρω γιατί είμαι από εκεί, τα έχω δει, αυτά τα ζω. Και χθες ευτυχώς, αυτά που λέω τώρα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, ο κ. Άνθιμος βγήκε και τα είπε με τα δικά του λόγια βέβαια, δεν τα λέει όπως εγώ, αλλά τους επιτίθεται, γιατί ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος πήρε πρωτοβουλίες τότε υπέρ του να εμβολιαστούν οι άνθρωποι γιατί λέει η Εκκλησία πρέπει να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους μέσα από τα επιτεύγματα της επιστήμης, είχε δεχτεί σφοδρή επίθεση τότε από όλους αυτούς και από κάτι διαβολοπαπάδες που έχει στην μητρόπολη του. Άρα δεν τα λέω μόνος μου εγώ. Και απορώ εάν η επίσημη Εκκλησία δεν πάρει μέρος γιατί ο μητροπολίτης τους κατηγορεί ότι πρώτη φορά χρησιμοποιείται το θρησκευτικό συναίσθημα για να υπηρετήσει κομματικούς και πολιτικούς σκοπούς υποστηρίζοντας κόμματα, λέει ο Μητροπολίτης Άνθιμος, όχι εγώ» συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι μιλάμε, άνθρωποι οι οποίοι με το κήρυγμά τους οδηγούσαν τον κόσμο στο θάνατο, μέσα από τον κόβιντ. Το αντιεμβολιαστικό, είναι ένα πεδίο. Αν θα δείτε, ένα σωρό υποψήφιοι από αυτούς είναι οι νοσταλγοί της χούντας, ευθέως. Αν δείτε πως μιλάνε για την εκπαίδευση, που καλούν τους μαθητές να σκίζουν τα βιβλία, αυτό είναι σκοταδιστικός μεσαίωνας. Δεν το βάζει ανθρώπου νους τι διαβρωτικό κίνημα στα θεμέλια της χώρας είναι αυτοί. Αλλά αυτό, πρώτα πρώτα πρέπει η ίδια Εκκλησία να το αντιμετωπίσει, γι’ αυτό εγώ χαίρομαι πάρα πολύ για τον Μητροπολίτη Άνθιμο» ανέφερε ακόμα ο κ. Φλωρίδης.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός, αναφέρθηκε στο Άγιο Όρος και σε ένα περιστατικό που συνέβη σε ένα μοναστήρι. «Πριν από το Πάσχα, ένα από αυτά τα μοναστήρια είχε τη γιορτή του. Τα μοναστήρια έχουν τις δικές τους γιορτές τους εκεί, όταν λοιπόν γίνεται αυτό, οι άλλες μονές στέλνουν αντιπροσωπείες από μοναχούς για να μετάσχουν στη γιορτή. Ε, λοιπόν οι μοναχοί που πήγαν από τη Μονή Ξενοφώντος, η οποία είναι πιστή στο Πατριαρχείο όπως και πρέπει, επειδή είχε ταχθεί υπέρ της απόφασης του Πατριαρχείου για τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας κόντρα στη Ρωσία, από αυτό το μοναστήρι τους έδιωξαν από τη γιορτή, τους έδιωξαν ως φιλοπατριαρχικούς, παρόλο που το Άγιο Όρος υπάγεται απευθείας στον Πατριάρχη» ανέφερε ο κ. Φλωρίδης.

«Πρέπει να αρχίσουν να ξυπνάνε εδώ κάτω στην Αθήνα» τόνισε ο κ. Φλωρίδης, ενώ σημείωσε «δείτε με ποιον συνωμοτικό τρόπο στήθηκε αυτό το κόμμα, το οποίο ξαφνικά το ανακάλυψαν οι δημοσκόποι στις δημοσκοπήσεις, μέσα από αυθόρμητες απαντήσεις, χωρίς το κόμμα αυτό να έχει εμφανιστεί. Έχετε δει ποτέ τέτοιο πράγμα;».

«Αυτό βγήκε μέσα από έναν συνωμοτισμό αυτών των φονταμενταλιστών που τους λέει ο Μητροπολίτης της Αλεξανδρουπόλεως στην ανακοίνωσή του τη χθεσινή» υποστήριξε ο κ. Φλωρίδης και υπογράμμισε καταλήγοντας πως δεν μπορεί η Ιερά Σύνοδος να το αφήνει αυτό το φαινόμενο να εξελίσσεται.

«Είναι η συνέχεια εκείνων των καλόγερων του Βυζαντίου, οι οποίοι υπέσκαπταν τα θεμέλια του ίδιου του Βυζαντίου, αυτή είναι η συνέχειά τους, και εκμεταλλεύονται τώρα βεβαίως, διότι έχουν χρήματα πολλά, βοηθάνε ανθρώπους και τους οποίους στη συνέχεια, για πρώτη φορά γίνεται αυτό στην Ελλάδα, τους οδηγούν να δημιουργούν κόμμα, τους ορκίζουν, τους δίνουν τα ψηφοδέλτια μέσα στην εξομολόγηση. Μιλάω πρώτη φορά τόσο ανοιχτά, αλλά πρέπει να μιλήσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ