Εκλογές 2023: Εντείνονται οι περιοδείες των αρχηγών – Πολιτική «επανεκκίνηση» Κ. Μητσοτάκη

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η προεκλογική μάχη, με τους πολιτικούς αρχηγούς να συνεχίζουν τις περιοδείες τους. «Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις», είπε από τη Νέα Ιωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε από την Κατερίνη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν θέλει ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, για να είναι ανεξέλεγκτος. Κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ απέκλεισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ αιχμηρή κριτική άσκησαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το πάρκο Τρίτση και ο Κυριάκος Βελόπουλος από τον Πειραιά.

Περιοδεία Κ. Μητσοτάκη στη Νέα Ιωνία: Κοιτάμε ψηλά, αλλά με πόδια στο έδαφος – Δεν είμαστε αλαζόνες

Προτάσσοντας την σταθερότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στο πρόγραμμα των περιοδειών και από τη Νέα Ιωνία ζήτησε καθαρή αυτοδυναμία, για να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας. «Αυτό, λοιπόν, το οποίο κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε στις κάλπες της 21ης Μαΐου επειδή πειραματίστηκαν με την απλή αναλογική, σας ζητώ να το κάνουμε πράξη σε είκοσι μέρες από τώρα, με μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (…) Βλέπετε ότι ήδη η Τουρκία σήμερα έχει μια νέα, μια ισχυρή, μία σταθερή κυβέρνηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες. Στην ομιλία του κλιμάκωσε τη «γαλάζια» πολεμική εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αιχμή τα οικονομικά τους προγράμματα. «Η αντιπολίτευση εξαντλεί τον πολιτικό της λόγο, διαγωνιζόμενη στο ποιος θα επιβάλλει τους περισσότερους φόρους. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα» τόνισε ενώ πρόσθεσε: «Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας, κοιτάμε ψηλά, αλλά τα πόδια μας είναι στο έδαφος. Δεν είμαστε ούτε αλαζόνες, ούτε υπερόπτες».

Αλ. Τσίπρας: Για φορολεηλασία κατηγόρησε την κυβέρνηση από τη Θεσσαλονίκη

Για «φορολεηλασία» σε βάρος της μεσαίας τάξης και των αδύναμων πολιτών κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ενώ για το κόμμα του είπε ότι δεν προτείνει αύξηση της φορολογίας, όπως τον κατηγορούν, αλλά μείωση των έμμεσων φόρων.

«Τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το 2022 το Δημόσιο εισέπραξε 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω έξοδα από τον ΦΠΑ. Αυτή είναι η φορολεηλασία Μητσοτάκη στη μεσαία τάξη για τους αδύναμους. Το Δημόσιο εισέπραξε αυτά τα υπέροχα έξοδα ακριβώς για να χρηματοδοτεί τις εταιρείες ενέργειας, τις εταιρείες διύλισης και τις εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας με τα διάφορα pass. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια και αυτή η αισχροκέρδεια πρέπει να χτυπηθεί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε στις κατηγορίες ότι θα φέρει φόρους, τονίζοντας: «Βγαίνει ο κ. Σκέρτσος, ο κ. Μητσοτάκης και λένε “έρχεται ο Τσίπρας με φόρους. Όχι με φόρα, με φόρους”. Μα έρχεται με φόρους για αυτούς που έχουν αισχροκέρδεια, που έχουν υπερκέρδη. Και έρχεται με προτάσεις μείωσης της έμμεσης φορολογίας και άρα ελάφρυνσης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας». Ακόμη, είπε ότι στο τέλος του 2023 τελειώνουν τα pass, ενώ οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν και ο κόσμος θα μείνει απροστάτευτος.

Ν. Ανδρουλάκης: Περισσότερο καταψηφίστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά ψηφίστηκε η ΝΔ

Ερωτηθείς για την πιθανότητα αδυναμίας επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Ο φόβος της πρώτης Κυριακής ήταν ότι θα τα βρούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαρουφάκη. Το ΠΑΣΟΚ, που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, θα τα έβρισκε με τον Βαρουφάκη; Αυτά έπαιζαν στον μιντιακό ολοκληρωτισμό της Νέας Δημοκρατίας, ότι το κόμμα που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ θα τα έβρισκε με τον Βαρουφάκη! Λέγε-λέγε, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε, ό,τι πέτυχε. Τώρα καλλιεργούν δεύτερο φόβο; Πιο πιθανό είναι με τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής να μπορεί να κάνει συνταγματική αναθεώρηση χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος στο Μαρούσι υπογράμμισε ότι ««Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Δ. Κουτσούμπας: «Δεν έχουν πρόγραμμα, λένε ψέματα, γι’ αυτό φτάσαμε ως εδώ»

«Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να “ρίξουν μαύρο” σε όλα τα κόμματα της περιβόητης πράσινης μετάβασης, στην πολιτική της ΕΕ και σε όλους αυτούς που τους ζητούν να θυσιάσουν τη ζωή τους για να διασφαλίσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Καλούμε τους εργαζόμενους, να αναλογιστούν με κριτήριο την πείρα τους, να βγάλουν συμπεράσματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε εκδήλωση στο πάρκο Τρίτση, με θέμα: «Πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη; Αγώνας για την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος