Ε. Στυλιανίδης από την Κύπρο: Επιστροφή στο μέλλον των μεγάλων Πολιτισμών

Διεθνές Συνέδριο επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Κυπριακής Δημοκρατίας και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, διοργανώθηκε στην Κύπρο από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μαζί με την Πρεσβεία της Κίνας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από την πολιτική και την ακαδημαϊκή κοινότητα και των δύο Χωρών. Το συνέδριο παρακολούθησαν πολλοί διαδικτυακά από τη Κίνα, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στην παρέμβαση του ο Αν. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ και πρώην Υπουργός, αναφέρθηκε στην ανάγκη επιστροφής μετά την πανδημία COVID-19 στις αξίες των μεγάλων διαχρονικών πολιτισμών, όπως ο Κινεζικός και ο Ελληνικός. Να σημειωθεί η εξειδικευμένη εμπειρία που έχει ο Βουλευτής Ροδόπης από την Κίνα, διότι ως Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ήταν αυτός που ανέπτυξε τις αντίστοιχες Ελληνοκινεζικές σχέσεις που είχαν την επιτυχή κατάληξη της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Την εμπειρία αυτή μετέφερε στο ενδιαφέρον συνέδριο ο Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, όπου συγκεκριμένα τόνισε: “Μια κινέζικη παροιμία λέει «ο πιο σύντομος δρόμος είναι ο δρόμος που γνωρίζεις» και μια ελληνική υποστηρίζει «η ευθεία, συντομοτέρα όλων». Είναι ασύλληπτο πόσο μακριά και την ίδια στιγμή πόσο κοντά είναι οι Χώρες μας, η Κίνα,η Ελλάδα και η Κύπρος. Το βάθος της πολιτιστικής τους ρίζας και η διάρκεια της ιστορικής τους διαδρομής δικαιολογούν τον αμοιβαίο σεβασμό, την πνευματική επικοινωνία, την πολιτιστική συνεννόηση και την πολυεπίπεδη συνεργασία”.

Σύμφωνα με τον κο Στυλιανίδη: “Η Πανδημία COVID-19 απέδειξε πόσο μικρός και γυάλινος είναι ο κόσμος μας. Μας θύμισε ξανά τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας, την αξία της επικοινωνίας, τη δύναμη της ανθρωπιάς, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης. Μας υπενθύμισε ότι «Ένας» είναι αρκετός για να καταστρέψει «τα Πάντα», «Όλοι μαζί» όμως δε γνωρίζουμε αν αρκούν για να σώσουν τον «Έναν»”.

Διαβάστε εδώ την παρέμβαση του πρώην Υπουργού:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (16)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος