Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ απέδειξε και αποδεικνύει τι θα πει «ο λαός σώζει το λαό» με ΚΚΕ ισχυρό

Tο ΚΚΕ έκανε πράξη αυτό που υποσχέθηκε στο λαό. Ήταν στην πρώτη γραμμή της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στις Σέρρες, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή πανεργατική-πανελλαδική απεργία και αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών τόνισε: «Το είπαμε και το κάνουμε πράξη: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί. Αυτός ο πολυήμερος αγώνας, είναι το ελπιδοφόρο στοιχείο των ημερών».

Είπε ότι «ο ένοχος έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται καπιταλιστικό κέρδος, αυτό είναι το ιερό δισκοπότηρο του συστήματος, που υπηρετούν με τόση ευλάβεια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και τα υπόλοιπα συμπληρώματά τους, όπως η “Ελληνική Λύση”. Γιατί ο δρόμος ανάπτυξης που υπερασπίζεται η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, έχει για κινητήρια δύναμη τα κέρδη κι έτσι υποχρεωτικά βάζει στο ζύγι του “κόστους – οφέλους” τα μέτρα ασφαλείας σε υποδομές και μετατρέπει το κράτος σε υπηρέτη των μονοπωλιακών συμφερόντων».

«Το ΚΚΕ δε θα σταματήσει ούτε λεπτό να παλεύει για έναν σιδηρόδρομο σύγχρονο, γρήγορο, ασφαλές και φθηνό μέσο μετακίνησης του λαού και μεταφοράς προϊόντων σε όλη τη χώρα.

Αυτό προϋποθέτει απελευθέρωση από τις ράγες του κέρδους. Προϋποθέτει μεταφορές και υποδομές με κριτήριο την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, μέσα από έναν ενιαίο κρατικό φορέα.

Με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενταγμένες στον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας, την κοινωνική ιδιοκτησία και τον εργατικό έλεγχο. Αυτό χρειάζεται να γίνει σήμερα», υπογράμμισε.

Αναφέροντας, σειρά παραδειγμάτων, επισήμανε ότι «αυτά που ενώνουν» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα «είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν».

«Όσο για τις υπαρκτές διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τέτοιες, που όχι μόνο δεν ενοχλούν στο ελάχιστο το κεφάλαιο και την εξουσία του, αλλά αντίθετα αξιοποιούνται από το σύστημα, για να κρατάνε το λαό σε μια διαρκή ομηρία ψευτοδιλημμάτων και εκβιασμών», πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη «γιατί όλο και χειρότερο γίνεται, για την εργατική τάξη, όλο το λαό μας, το σάπιο σύστημα που όλες αυτές οι κυβερνήσεις υπηρετούν».

«Όμως, όλα αυτά τα χρόνια, η διακυβέρνηση της ΝΔ, είχε ένα θείο δώρο: Μια αξιωματική αντιπολίτευση, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε τα μισά νομοσχέδιά της και ένα ΠΑΣΟΚ που ψήφισε το 70% αυτών των νομοσχεδίων της», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ «έκανε πράξη αυτό που υποσχέθηκε στο λαό. Ήταν στην πρώτη γραμμή της εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης. Κατάφερε με τις δυνάμεις του να αναπτυχθούν σημαντικοί εργατικοί αγώνες, που σήμερα εμπνέουν τους εργάτες όλων των κλάδων, στη ΛΑΡΚΟ, στις προβλήτες της COSCO, στην efood. Και έτσι συνεχίζει παντού».

«Το ΚΚΕ απέδειξε και αποδεικνύει τι θα πει “ο λαός σώζει το λαό με ΚΚΕ ισχυρό”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε σε ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ και στους αγώνες και στις εκλογές «για να σταματήσει κάθε έγκλημα, για να ξημερώσει ένας κόσμος χωρίς πολέμους, βαρβαρότητα, ένας κόσμος που οι σύγχρονες ανάγκες μας θα ‘χουν αναμετρηθεί με τα κέρδη τους και θα έχουν νικήσει».

«Έτσι θα ανοίξουμε όλοι μαζί, όλες οι γενιές μαζί το δρόμο, για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό! Τον σοσιαλισμό! Γιατί τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν την έχουμε ζήσει ακόμα!» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος