Χανιά – Ν. Ανδρουλάκης: Νέο, ανοιχτό κόμμα που θα απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας

Σε μια μαζική σε συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η ομιλία του υποψήφιου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη.

Τον κ. Ανδρουλάκη προλόγισαν, διατυπώνοντας δημόσια την υποστήριξη τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλόγερος και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηρακης.

Χαίρομαι που σήμερα βλέπω όλες τις γενιές που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ,
Με ανιδιοτέλεια όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε:

“Η σοσιαλδημοκρατία επανέρχεται σε όλη την Ευρώπη μα και στην Ελλάδα, γιατί ήταν οι σοσιαλδημοκράτες που έχτισαν το ΕΣΥ. Ήταν η Ευρώπη που άντεξε περισσότερο από την Αμερική”.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στη ΝΔ, στην οποία χρέωσε “πολιτική ατολμία” στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμμετοχή σε πορείες, αλλά και για τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας και στη μη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων στη χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, που δίνει σειρά μέτρων για τους νέους.

Αναφερόμενος στη μη επιτυχή σύνοδο της Γλασκώβης, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για το κρίσιμο ενεργειακό πρόβλημα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, η οποία δίνει προτεραιότητα στις μεγάλες εταιρείες, χωρίς να δίνει τα κίνητρα στους οικονομικά αδύνατους για χρήση ήπιων μορφών ενέργειας, ώστε να ανταποκριθούν στο ενεργειακό κόστος.

“Το κοινωνικό κράτος υπάρχει. Αλλά δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το σύστημα υγείας, γιατί μετά την πανδημία covid, θα έρθει η πανδημία των καρδιοπαθειών και των άλλων ασθενειών, σε δομές που δεν έχουν στηριχθεί”, δήλωσε. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στα ποσοστά θνησιμότητας σε ΜΕΘ, που διαφοροποιούνται, προκαλώντας εύλογο προβληματισμό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική και στην υπουργό Παιδείας, για το νέο σύστημα εξετάσεων, που όπως υποστήριξε, “αφήνει εκτός δημόσιας εκπαίδευσης, εκατοντάδες αξιόλογους νέους”, αλλά και στον Πρωθυπουργό για την πρόσληψη χιλιάδων αστυνομικών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

Αναφερόμενος στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για την ανάγκη μιας ισχυρής στρατηγικής συμμαχίας των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, πριν από κάθε μεγάλη συνάντηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε και για την Τουρκία και για την ανάγκη ενός νέου Ελσίνκι.

“Μας αρέσει που η αντιμετώπιση της κυβέρνησης από τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρά τα όσα έχει πράξει, δεν διαφοροποιείται ποτέ”, συμπλήρωσε

Η εποχή που τα κόμματα ήταν πελατειακοι μηχανισμοί έχε πια περάσει, ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι εάν αναδειχθεί αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, θα ενεργοποιηθεί εκ του μηδενός και από τη βάση του κόμματος, όλη η διαδικασία για τη δημιουργία ενός ανοικτού πολιτικού κόμματος που θα απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας και δεν θα λειτουργεί σαν καρτέλ βαρών.
“Αυτό που κρίνεται είναι η επάνοδος ενός ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού κομματος, που δεν θα πορεύεται κατακερματισμένο, από οπαδούς χρονικών περιόδων”, ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος