ertnews.gr

“Αριστεία σημαίνει αλληλεγγύη και ισότητα ευκαιριών για όλους” (video)

28/09 19:13
“Αριστεία σημαίνει αλληλεγγύη και ισότητα ευκαιριών για όλους” (video)

Την πρόθεση της  να θέσει πλαφόν στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών υπεραμύνθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, κατά την τοποθέτησή της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή. Σημείωσε δε, ότι η Γερμανία έχει προχωρήσει ήδη στην κατάργησή τους, η Ολλανδία έχει θέσει πλαφόν 1.800 ευρώ, ενώ σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενη στη θέσπιση των Συμβουλίων Ιδρύματος η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι ο νόμος 4009, γνωστός και ως νόμος Διαμανταπούλου, σήμανε ουσιαστικά την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για συρρίκνωση της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας: “Διανοείται κανείς σήμερα σε αυτήν την αίθουσα ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προεπιλέγεται; Ότι η Βουλή – κατ’ αναλογία με τη Σύγκλητο – πρέπει να επιτηρείται και να ελέγχεται από ένα σώμα ειδικών και αρίστων, ξένο προς την ίδια την κοινότητα; Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι οι διοικούμενοι δεν μπορούν να διοικούν. Φανταστείτε κατ’ αναλογία στη Δημοκρατία εάν λέγαμε ότι ο λαός δεν μπορεί να ψηφίζει ή αυτοί που θα τον κυβερνούν δεν θα εκλέγονται από αυτόν τον λαό”.

Με αφορμή την αποστροφή του προέδρου της ΝΔ για “το τρίπτυχο των τριών Α” (Αυτονομία, Αξιολόγηση, Αριστεία), η κ. Αναγνωστοπούλου  άσκησε δριμεία κριτική  υπογραμμίζοντας ότι το αυτοδιοίκητο σημαίνει δημόσιο αγαθό υπό την εποπτεία του κράτους, ενώ αυτονομία ότι ‘έχουμε ιδιωτικό θεσμό με τσάμπα δημόσιο χρήμα”.

“Για εμάς η αξιολόγηση είναι αξιοποίηση όχι απολύσεις“, συνέχισε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε: “Αριστεία ίσον αποκλεισμός και ελιτισμός. Για εμάς αριστεία σημαίνει αλληλεγγύη και ισότητα ευκαιριών για όλους”.

αίθουσα σύνταξης με πληροφορίες ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version