ertnews.gr

Αρχίζουν την Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις για την 3η αξιολόγηση (video)

22/10 16:59
Αρχίζουν την Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις για την 3η αξιολόγηση (video)

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε εγρήγορση βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών για την 3η αξιολόγηση, που ξεκινάνε από αύριο. 

Στόχος είναι να κλείσει ο κύριος όγκος των προαπαιτουμένων έως το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου, ώστε να είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το τέλος του έτους, ενώ μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης βρίσκεται η διανομή του κοινωνικού μερίσματος από την υπεραπόδοση των εσόδων.

Σχεδιάζεται το ύψος και οι κατευθύνσεις του κοινωνικού μερίσματος και όχι η διαχείριση των συνολικών πλεονασμάτων, σε συμφωνία πάντα με τους θεσμούς, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στη Real Νews, και προσθέτει ότι οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό.

Στη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και κάλεσε τη ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα.

Η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ακόμα το πρόβλημα, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι οι απαισιόδοξες προγνώσεις των επικριτών δεν επαληθεύτηκαν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version