ΑΠΕ-ΜΠΕ: Λάθος του συντάκτη, που ζήτησε συγγνώμη, η ανάρτηση — Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δίπλα στο ζήτημα αξιοπιστίας, θέμα αξιοπρέπειας

Σε διευκρινιστική ανάρτηση για το λάθος που έγινε νωρίτερα σήμερα και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο «στρατόπεδο» του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας πως πρόκειται για λάθος του αρμόδιου συντάκτη, ο οποίος και ανέλαβε την ευθύνη για το συμβάν. Για τις διευκρινίσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε: «Το γεγονός ότι ο κ. Περδικάρης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από μία εργαζόμενη δείχνει πολλά. Πλέον δίπλα στο ζήτημα αξιοπιστίας υπάρχει και θέμα αξιοπρέπειας».

Υπενθυμίζεται πως το Πρακτορείο σε ανάρτηση είδησης στο Twitter, για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Βόρεια Εύβοια που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες, χρησιμοποίησε το hashtag «#ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτίλες». Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου που άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό και στη διοίκηση του ΑΠΕ, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιου Περδικάρη.

Ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το περιστατικό στο Twitter

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί και αφορά σε ανάρτηση στο Twitter με προσβλητικό χαρακτηρισμό κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρινίζονται τα εξής:

Προφανέστατα πρόκειται περί λάθους του αρμόδιου συντάκτη, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το συμβάν, ως εξής:

«Εκ μέρους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συντάκτρια Αγγελική Μπούμπουκα (@aboubouka) θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η λανθασμένη ανάρτηση που έγινε νωρίτερα σήμερα μέσω του @amna_news με hashtag υβριστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δικό μου λάθος. Ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα, καθώς το λάθος έγινε λόγω αυτόματης αλλαγής του hashtag #SYRIZA όταν κάποιος πατήσει το enter αμέσως μετά».

Σημειώνεται ότι η ανάρτηση διορθώθηκε άμεσα και ζητήθηκαν το ίδιο άμεσα εξηγήσεις από τη διοίκηση, η οποία εκφράζει τη λύπη της και διαβεβαιώνει ότι για το συγκεκριμένο και τυχόν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Στόχος του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε κάθε περίπτωση παραμένει η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του και η αναβάθμιση των υπηρεσιών και της ενημέρωσης.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Όταν με απόφαση του κ. Μητσοτάκη η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο τέθηκαν για πρώτη φορά υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου, ήμασταν σίγουροι ότι θα μετατραπούν σε σκληρούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και επιβεβαιωθήκαμε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.

Προσθέτει ότι «στο δε ΑΠΕ ο νέος του πρόεδρος, με εντολή Μαξίμου, το μετατρέπει σε “γαλάζιο τσιφλίκι” με χρυσοπληρωμένους συμβούλους και αθρόες προσλήψεις. Όλα αυτά με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων». «Δεν περιμέναμε όμως», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι θα ξεπερνούσαν κάθε όριο χυδαιότητας μετατρέποντας το κρατικό Πρακτορείο σε τρολ», προσθέτοντας ότι «σήμερα το πρωί συνόδευσαν την είδηση για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Εύβοια με χυδαίο χάσταγκ». «Η παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη είναι το ελάχιστο και την αναμένουμε άμεσα», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος