Αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή – Στο επίκεντρο η διαχείριση πανδημίας και οικονομίας

«Η διαχείριση της πανδημίας είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Η εικόνα που παρουσιάζει συστηματικά η αντιπολίτευση είναι ένα ψέμα. Η μεγάλη αύξηση των ΜΕΘ δεν είναι ισχυρισμός, είναι πραγματικότητα. Οι χιλιάδες προσλήψεις δεν είναι φήμη, είναι γεγονός», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί θα ξαναγίνουν επιτάξεις.

Νωρίτερα κατά την πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αναπροσαρμογή μέτρων και όχι για άνοιγμα.

«Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων. Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις δεν έχουμε διαφορετική άποψη. Ήταν εισήγηση της επιτροπής. Κρίναμε εκ των υστέρων ότι δεν είναι μέτρο αποτελεσματικό. Πάρθηκε απόφαση από την Επιτροπή η οποία έκρινε ότι είναι κάτι το οποίο το αντέχουμε. Πείτε μου ευθέως αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε;» τόνισε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Αρκετά με τις γενικές θεωρήσεις. Συμφωνείτε με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τους κανόνες που εισηγήθηκαν οι ειδικοί; Να πείτε αν πρέπει να ανοίξουμε τα mall ή τα πολυκαταστήματα; Αν συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι το σωστό να το εξηγήσουμε στους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επικριτικά την απουσία της Φώφης Γεννηματά η οποία είχε προκαλέσει την προ ημερησίας συζήτηση στην Ολομέλεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “το θεωρώ άκομψο όταν έχεις προκαλέσει μία συζήτηση να απουσιάζεις από όλους τους ομιλητές που ακολουθούν τη δική σου ομιλία».

«Ήρθα και τοποθετήθηκα κάνοντας μια απόπειρα να μην διαφωνήσουμε για στοιχεία της πραγματικότητας και να έχουμε ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης. Τι εισέπραξα: Από την κ. Γεννηματά μαξιμαλισμό, από τον κ. Τσίπρα μηδενισμό, από τον κ. Κουτσούμπα αρνητισμό, από τον κ. Βελόπουλο λαϊκισμό, από τον κ. Βαρουφάκη σουρεαλισμό», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Κάθε ημέρα προετοιμάζετε το λάθος της επόμενης» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τραγική υποτίμηση του συστήματος Υγείας. “Ήρθατε κ. Μητσοτάκη να μας παρουσιάσετε ένα succes story. Δεν αμφισβητώ ότι η κοινωνία χρειάζεται νέα αισιοδοξία, αλλά δεν πρόκειται να δημιουργηθεί με ένα επικοινωνιακό εντυπωσιασμό” σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ζήτησε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες δόσεις ώστε να ανοίξει ο εμβολιασμός στον ενεργό πληθυσμό.

Αποτύχατε στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα. Υπογράψατε όλα τα lockdown που αποδείχτηκαν αχρείαστα, η πανδημία χρειάζεται σοβαρό εθνικό σχέδιο, τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις παλινωδίες της κυβέρνησης, υποστήριξε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η μόνη χώρα που χάθηκε το φιλότιμο και η συγγνώμη είναι η Ελλάδα, δήλωσε ο Κυριάκος Βελοπουλος και καταλόγισε στην κυβέρνηση πολυγλωσσία για το εμβόλιο.

Για δημιουργία ψευδαίσθησης προοπτικής και για απέχθεια της κυβέρνησης για οτιδήποτε είναι δημόσιο αγαθό, έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος