Αντιπαράθεση Κ. Χατζηδάκη – ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου

Το θέμα του ωραρίου εργασίας, μετά την υπερψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, δημιούργησε νέο πεδίο τριβής μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο νόμος πλέον, για την προστασία της εργασίας είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ακολουθούμε ευρωπαϊκή πολιτική στα εργασιακά ζητήματα. Είναι ένας νόμος που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη στην οικονομία», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζητήσαμε, οδήγησε στα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά άρθρα αυτού του ‘τρισκατάρατου’ νομοσχεδίου, όπως περίπου, το χαρακτήριζε. Ταυτοχρόνως, μέσα σε μια πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, καταψήφισε το άρθρο για το 8ωρο. Επαναλαμβάνω, καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο ενώ παράλληλα, ψήφισε ‘παρών’, στις ρυθμίσεις για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων στα delivery και ψήφισε ‘παρών’ στην Οδηγία, την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσυπογράψει, Δηλαδή, την Κοινοτική Οδηγία 1158, σε σχέση με τις ευέλικτες ρυθμίσεις του ωραρίου για συμφιλίωση προσωπικής με την επαγγελματική ζωή», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Περιμένουμε εξηγήσεις γι΄αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και γι΄αυτή την πρωτοφανή πολιτική τρικυμία».

Koινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Χατζηδάκη, αναφέρουν ότι το άρθρο 55 που αναφέρεται στο οκτάωρο, έχει μέσα και το 10ωρο και γι’ αυτό δεν ήταν δυνατόν να το ψηφίσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος