Αντιμέτωποι με απόλυση όσοι εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά — Νέα περιστατικά

Αντιμέτωποι με απόλυση βρίσκονται πλέον όσοι εκδίδουν ή χρησιμοποιούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Όλα τα περιστατικά που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες εξετάζονται ενδελεχώς. Νέο περιστατικό πλαστού πιστοποιητικού εντοπίστηκε σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και η διοίκηση διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Στη Δράμα, ολοκληρώθηκε η προανακριτική εξέταση εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου για την εξιχνίαση του κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού.

Με εντατικούς ελέγχους και αυστηρές ποινές αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, τα οποία εντοπίστηκαν και ερευνώνται τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

“Παντού θα κάνουμε ελέγχους για να δούμε τι έχει συμβεί. Δημιουργούμε μια αυστηροποίηση του πλαισίου, όταν είναι εξοντωτικό το πλαίσιο θα το σκεφτεί σοβαρά οποιοσδήποτε υπάλληλος. Και προσπαθούμε να ιχνηλατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτές τις περιπτώσεις. Λόγω της έκτασης του φαινομένου δεν θα έχουμε νέα περιστατικά γιατί πια γνωρίζουν ότι είμαστε οχυρωμένοι σε αυτά τα φαινόμενα.” επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

“Να υποβληθούμε σε τεστ αντισωμάτων, να εντοπίσουμε όσους δεν έχουν αντισώματα από όσους έχουν πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού, όλοι μετά να ελεγχθούν σε βάθος κι αν βρεθεί ότι έχουν εξαπατήσει το σύστημα να πάνε σπίτι τους με απόλυση ή φυλακή.” προτείνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο γιατρός στο Μεσολόγγι, που επιχείρησε να παρουσιάσει θετικό δείγμα άλλου ασθενή ως δικό του, για να πάρει πλαστό πιστοποιητικό νόσησης και λίγες μέρες μετά εμβολιάστηκε.

“Ζήτησα να κληθεί σε απολογία, πειθαρχικό έλεγχο και τέθηκε εκτός υπηρεσίας.” ανέφερε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Αντιμέτωποι με απόλυση, ακόμα και κακουργηματικές ποινές, ενδέχεται να βρεθούν όσοι παραπεμφθούν σε Πειθαρχικό Συμβούλιο και αποδειχθεί ότι έχουν διαπράξει όσα κατηγορούνται, διαμήνυσε ο Υπουργός Υγείας. Όπως είπε χαρακτηριστικά “Για αυτές τις περιπτώσεις όμως είναι μία πειθαρχική ποινή και είναι η απόλυση. Υπάρχουν οι ποινικές κυρώσεις, που μπορεί να είναι  πλημμέλημα πλαστογραφίας ή απάτης. Αν όμως υπάρξει διασπορά της νόσου υπάρχουν διατάξεις που φτάνουν στο κακούργημα.”

Για το «καυτό» ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού μίλησε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μετά από σύσκεψη που είχε με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη. “Θα υπάρξουν οι νομικές κυρώσεις και θα είμαστε άτεγκτοι γιατί πραγματικά όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες αλλά ειδικά οι υγειονομικοί θεωρούμε ότι είναι αυτοί που κατεξοχήν πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη.”

Την επίδραση της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στην εξέλιξη της πανδημίας αναμένουν να δουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ανοδική πορεία της καμπύλης των κρουσμάτων. Ενόψει έναρξης σχολικής χρονιάς, έχει καταγραφεί αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού στους μαθητές λυκείου. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή την στιγμή το επιδημιολογικό φορτίο στην χώρα εμφανίζεται μειωμένο.

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ για πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού στο ΑΧΕΠΑ – Πορεία υγειονομικών 

Νέα υπόθεση με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού από το ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας, είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για νοσηλευτή που εργάζεται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ο οποίος έδειξε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό, προκειμένου να μην βγει σε αναστολή. Η σύζυγός του μάλιστα, φέρεται να εργάζεται στο Νοσοκομείο “Γεννηματάς” και ενδέχεται να σχετίζεται με τα τέσσερα άτομα που εντοπίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Για το περιστατικό διατάχθηκε ΕΔΕ, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Την ικανοποίηση μίας σειράς αιτημάτων στον τομέα της δημόσιας Υγείας, όπως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και στην αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείαςυγειονομικοί – μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της έναρξης της 85ης ΔΕΘ.

Δράμα: Με εντολή εισαγγελέα έλεγχος των καταγγελιών για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

Στη Δράμα ολοκληρώθηκε η  προανακριτική εξέταση  μελών του Ιατρικού Συλλόγου, που διενεργήθηκε με εντολή εισαγγελέα σήμερα 10-9-2021. Έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής προσπάθειας εξιχνίασης του κυκλώματος των πλαστών πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού. Ο Ιατρικός Σύλλογος είχε τα πρώτα μηνύματα για τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, από τα μέσα Ιουλίου. Γίνεται λόγος για κύκλωμα με τις καταγγελίες να αφορούν όχι μόνο υγειονομικούς, αλλά και εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη, Νόρα Μολυβιάτη, Φρόσω Βαρβάρα, Τασούλα Κρητικού

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος