ertnews.gr

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Ερντογάν

08/12 20:14
Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Ερντογάν

EUROKINISSI/ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Το αντίθετο. Τα ελληνικά συμφέροντα και οι εθνικές θέσεις υπέστησαν δεινό πλήγμα», υπογράμμισε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε συγκέντρωση οικονομολόγων.

«Οι απροκάλυπτα αναθεωρητικές τοποθετήσεις Ερντογάν, η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, η ανάδειξη ανύπαρκτων μειονοτικών θεμάτων όχι μόνο δεν συνέβαλαν στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων – όπως θα θέλαμε και για την οποία η Παράταξή μας εργάζεται – αλλά το αντίθετο, τις οδήγησαν πολλά βήματα πίσω», σημείωσε.

Η κα Γεννηματά έκανε λόγο για ανύπαρκτη προετοιμασία της επίσκεψης από πλευράς κυβέρνησης: «Για μια ακόμη φορά μετά το μεγαλειώδες φιάσκο της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ, έχουμε ένα νέο φιάσκο που προκαλείται από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, που δυστυχώς όμως έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για τα πάγια και διαχρονικά συμφέροντα της χώρας μας»

«Ο Ερντογάν, με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, αναβάθμισε τις απαράδεκτες βλέψεις τής τουρκικής αστικής τάξης ενάντια στη χώρα μας, με αποκορύφωμα την αμφισβήτηση, ευθέως, της Συνθήκης της Λωζάννης μαζί με όλα τα υπόλοιπα που είπε περί μειονότητας κ.λπ.» δήλωσε από την πλευρά του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας θέτει με τον πιο επίσημο τρόπο στην Αθήνα τις τουρκικές διεκδικήσεις. Ο κ. Ερντογάν, πίσω από τη διατύπωση περί “επικαιροποίησης”, μιλάει σαφώς για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης θέτοντας ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο και στη Θράκη. Υποκατέστησε μάλιστα το Διεθνές Δίκαιο με το “πολιτικό δίκαιο”» σχολιάζει το Ποτάμι.

«Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα αποσκοπούσε να βελτιώσει το προφίλ του, εντός Τουρκίας, που έχει τρωθεί τον τελευταίο καιρό από οσμές σκανδάλων διαφθοράς. Επίσης, ο κ. Τσίπρας απέβλεπε σε κάτι παρόμοιο, να παίξει ρόλο γέφυρας Τουρκίας- ΕΕ μήπως βελτιώσει και αυτός το εντός Ελλάδας προφίλ του, που είναι ιδιαίτερα πεσμένο από τα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης του. Το πρόβλημα είναι ότι θα συνεχιστούν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο και οι απειλές των Τούρκων και θα αποδειχθεί ότι ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Η Τουρκία είναι η Τουρκία, είναι η ίδια, και η Ελλάδα πρέπει να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, γιατί διαφορετικά θα ζει υπό την απειλή της γειτονικής χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωση η Ένωση Κεντρώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version