Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τουρκική προκλητικότητα (video)

Την τουρκική προκλητικότητα καταδικάζουν τα κόμματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως πρέπει να ζητήσουμε συγκεκριμένες κυρώσεις από την ΕΕ προληπτικού χαρακτήρα για τις απειλές της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στην υφαλοκρηπίδα ή στο προσφυγικό, όπως δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, οποίος χαρακτήρισε την γερμανική προεδρία «παραθυρο ευκαιριας» για να προσέλθει η Άγκυρα στο τραπέζι του διαλόγου.

Την ίδια ώρα, ασκούν κριτική προς την κυβέρνηση, ότι καθυστέρησε να αντιδράσει και η Τουρκία αξιοποίησε το διπλωματικό κενό.

Η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική γιατί η Τουρκία έχει προχωρήσει σε επιθετικές πράξεις, σημειώνουν στο Κίνημα Αλλαγής και επαναφέρουν το αίτημά τους για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ενώ μιλούν για έλλειμμα κοινής εξωτερικής στην ΕΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το Ηράκλειο χαρακτήρισε προκλητική κλιμάκωση τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, βεβηλώνοντας, όπως τόνισε, ένα ανεκτίμητης σημασίας πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και έκανε λόγο για προκλητικές και γλυκανάλατες αντιδράσεις ΕΕ-ΗΠΑ.

Αντίμετρα απέναντι στην Τουρκία ζητά ο Κυριάκος Βελόπουλος, λέγοντας ότι δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι στον Ερντογάν με κομψό τρόπο.

Σχετική είδηση: Πρωτοβουλίες της Ελλάδας για τουρκική προκλητικότητα και Αγία Σοφία

Ρεπορτάζ: Λ. Μπεθάνη
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος