ertnews.gr

Αντί να ενισχυθεί η Τουρκική δημοκρατία, μπαίνουμε σε μια “τιμωρητική” κατάσταση (audio)

19/07 12:20
Αντί να ενισχυθεί η Τουρκική δημοκρατία, μπαίνουμε σε μια “τιμωρητική” κατάσταση (audio)

“Το σημαντικό είναι ότι απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία, ωστόσο αντί να ενισχυθεί η δημοκρατία, φαίνεται να μπαίνουμε σε μια τιμωρητικού είδους κατάσταση η οποία είναι άκρως επικίνδυνη για την Τουρκία”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

“Το ζητούμενο είναι από εδώ και πέρα αν θα μπορέσει η κυβέρνηση Ερντογάν να λειτουργήσει με όλους τους δημοκρατικούς κανόνες για να επιφέρει ειρήνευση”. “Μας ενδιαφέρει η συνταγματική νομιμότητα στη γείτονα χώρα. Το θέμα είναι αν αυτή η χώρα θα μπορέσει με τη συνταγματική νομιμότητα που έχει να κρατήσει τις υποχρεώσεις και τους κανόνες σε σχέση με τον περίγυρό της”, πρόσθεσε η κα Αναγνωστοπούλου. Σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τους 8 τούρκους που ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας ανέφερε ότι “ένα δίκαιο και εθνικό και ευρωπαϊκό και διεθνές το οποίο υπάρχει για να κατοχυρώνει τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να ακολουθηθεί. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου, δεν μπορεί να παρεκκλίνει από αυτούς τους κανόνες… Από εκεί και πέρα πρέπει να αποφασίσουν τα δικαστήρια για το αν θα πρέπει να εκδοθούν ή όχι.”

Ερωτηθείσα για τα εσωκομματικά της χώρας μας και τον εκλογικό νόμο η κα Αναγνωστοπούλου τοποθετήθηκε επισημαίνοντας ότι, “η κυβέρνηση δεν έχει καμιά αγωνία για το αν θα υπάρχουν ή όχι διακόσιες ψήφοι. Η κυβέρνηση δεν παζαρεύεται το νόμο. Συνομιλεί, διαπραγματεύεται με τα δημοκρατικά κόμματα και όσα από τα κόμματα πραγματικά θέλουν την απλή αναλογική, θα πρέπει να στηρίξουν το νόμο”. “Δεν μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να παίρνει απόφαση τον Μάιο για απλή αναλογική και τώρα για λόγους αντιπολίτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ να μην προχωρά στην υπερψήφιση του νόμου”, κατέληξε η κα Αναγνωστοπούλου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version