Αλ. Τσίπρας: «Να φύγει άμεσα η κυβέρνηση που ωθεί τους πολίτες στην απελπισία και την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση»

Νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, να προστατέψει το εισόδημα και τις θυσίες των πολιτών και να επαναφέρει την ασφάλεια και την προοπτική για την ελληνική κοινωνία, ζητεί  ο Αλ. Τσίπρας, με άρθρο του στην ιστοσελίδα thebest.gr ενόψει της σημερινής περιοδείας του στην Πάτρα.

«Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει σήμερα τη χειρότερη κυβέρνηση, τη χειρότερη στιγμή», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και την κατηγορεί ότι «εμμονικά συνεχίζει να αναπαράγει τη συνταγή της αποτυχίας της σε κάθε κρίση που ανακύπτει», ότι «ανοίγει το manual του νεοφιλελευθερισμού και λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής της».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «αποτυχία» της κυβέρνησης στην πανδημία και τώρα στη διαχείριση του κύματος ακρίβειας. Σημειώνει μάλιστα ότι η λογαριασμοί της ΔΕΗ  γράφουν τέσσερις λέξεις: Μητσοτάκης, ιδιωτικοποίηση, golden boys.

Στηλίτευσε τις  επιλογές της κυβέρνησης όπως αυτής της εκχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιώτες την ώρα που σοβούσε η ενεργειακή κρίση, να προχωρήσουν σε βίαιη απολιγνιτοποίηση, να κρατήσουν τον κατώτατο μισθό καθηλωμένο, να αφήσουν την αγορά να «αυτορρυθμιστεί», επιτρέποντας στην αισχροκέρδεια με πρωταγωνιστή την ίδια την ιδιωτική πλέον ΔΕΗ, να ανθίσει. Αυτές τις επιλογές πληρώνουν σήμερα οι πολίτες  και οι επιχειρήσεις, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ως μοναδική λύση υπέδειξε ένα ισχυρό και ανθρώπινο κράτος που θα παρέμβει για να στηρίξει την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σχολίασε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει με αυτόύς που απεχθάνονται το κράτος και τόνισε ότι «οι πολίτες, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως, κάθε μέρα που περνά, μεγαλώνει η ανασφάλεια ότι με αυτή την κυβέρνηση τα πράγματα μπορούν μόνο χειρότερα να γίνουν για τα εισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νέας γενιάς, ακόμα και της μεσαίας τάξης για την οποία τόσο υποκριτικά  ενδιαφερόταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης»,.

Για να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, το πρώτο αποφασιστικό βήμα είναι να φύγει άμεσα η κυβέρνηση που διογκώνει το πρόβλημα και ωθεί τους πολίτες στην απελπισία και την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση. Και μία προοδευτική κυβέρνηση.

Προσδιόρισε  δε άμεσα και στοχευμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανάσχεση της ακρίβειας όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτατα όρια που προβλέπει η ΕΕ, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να στηριχθούν νοικοκυριά και αγορά, αξιοποίηση της ΔΕΗ ως στρατηγικού πόλου ρύθμισης της αγοράς και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και των καταναλωτών, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής για όσο διαρκεί η κρίση, πλαφόν στα τιμολόγια, με αυστηρά μέτρα και θεσμικές παρεμβάσεις που θα εξαλείψουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει επίσης  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «είναι εδώ για να αναλάβει ξανά τις μεγάλες ευθύνες. Για να βγάλει τη χώρα και την κοινωνία από τα αδιέξοδα που έφεραν πάλι οι πολιτικές της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, για να δώσει λύση προς όφελος των πολλών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος