Α. Ξανθός: Aπαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων να επιβληθεί επ’ αόριστον

Για εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η έλλειψη φαρμάκων καθημερινής χρήσης, «οδηγώντας σε απόγνωση φαρμακοποιούς και ασθενείς», έκανε λόγο ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι υπεύθυνοι γι’ αυτό «είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας που, επειδή είναι εμμονικά νεοφιλελεύθεροι και θεωρούν ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται, αφήνουν χωρίς έλεγχο και κατασταλτική κρατική παρέμβαση τον κερδοσκοπικό μηχανισμό των παράλληλων εξαγωγών». Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εδώ και καιρό αναδεικνύουν το πρόβλημα «αλλά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά είναι τραγικά» και υπογραμμίζει ότι «η μόνη δραστική λύση σήμερα είναι η επ’ αόριστον απαγόρευση από τον ΕΟΦ των “παράλληλων εξαγωγών” συγκεκριμένων σκευασμάτων που είναι σε συστηματική έλλειψη στην ελληνική αγορά».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα αναγκαία φάρμακα είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και βασική υποχρέωση της Πολιτείας» και κατέληξε: «Αρκετά με το “ανθυγιεινό” μίγμα νεοφιλελευθερισμού και επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων που εφαρμόζεται στη χώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος