Α. Τσίπρας: Πάει σε εκλογές ο Κ. Μητσοτάκης γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την ακρίβεια (video)

«Ο κ. Μητσοτάκης πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την ακρίβεια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του ΣΕΤΕ και εμφανίστηκε σίγουρος για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές κάλπες.
«Ένας πρωθυπουργός πάει σε εκλογές για δύο λόγους: Είτε γιατί γνωρίζει ότι θα κερδίσει, είτε γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό που έρχεται. Να βγάλει, δηλαδή, από τα χέρια του την καυτή πατάτα, αν κάποιοι συνεργάτες του συμβουλεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα κερδίσει, τότε έχει ανόητους συμβούλους. Θα δείτε πόσο έξω θα πέσουν οι προβλέψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αρνητικός στη συνεργασία των δυο μεγάλων πόλων, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις. «Δεν είναι ομαλό, ούτε υγιές να συνεργάζονται οι δύο μεγάλοι πόλοι του πολιτικού συστήματος, αλλά είναι απολύτως υγιές ο έκαστος εκ των δυο πόλων με άλλες δυνάμεις σε μια προγραμματική βάση να συγκροτούν ένα πρόγραμμα 4ετίας και μια κυβέρνηση σταθερότητας», σημείωσε.
Ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι απευθύνεται στις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές και οι οποίες «θα πρέπει να απαντήσουν κάποια στιγμή, πρώτον αν θέλουν να συμμετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα και δεύτερον αν θέλουν να θέσουν τους όρους και να δείξουν σε ποια κατεύθυνση θέλουν μια κυβέρνηση». «Δεν μπορούν να το ξορκίζουν, ούτε να λένε γενικόλογα “σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση”. Τι θα πει “σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση”; Εγώ δεν το κατανοώ αυτό. Ένα, δυο, τρία, τέσσερα, πέντε μεγάλα θέματα, προγραμματικούς όρους θα συζητήσουμε», υπογράμμισε. Η συζήτηση πρέπει να γίνει σε προγραμματική βάση και επίσης οι συγκλίσεις ή αποκλίσεις πρέπει να έχουν βάση τα προγράμματα και το αποτέλεσμα θα το κρίνει ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι που θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει, ποιοι θα κυβερνήσουν, ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας ότι «κίνδυνος εμπλοκής πάντοτε υπάρχει και υπάρχει ακόμα και από ένα ατύχημα». «Αλλά αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι να γίνει ένα ατύχημα και να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεννόησης προκειμένου αυτό το ατύχημα να αποσοβηθεί και πόσο δύσκολο είναι σήμερα που απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει κανένας δίαυλος». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι και ο ίδιος είχε βρεθεί πολλές φορές απέναντι σε μια αδιάλλακτη στάση, αλλά πάντοτε δούλευε ώστε να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας «και δεν σταματήσαμε ποτέ να έχουμε διαύλους επικοινωνίας». Σημείωσε ότι αυτό εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον προκειμένου να μην έχουμε ένα ατύχημα που θα μετεξελιχθεί σε κρίση. Πρόσθεσε ότι «αν είναι επιλογή η κρίση δεν την αποφεύγεις. Αλλά το ατύχημα να μετεξελιχθεί σε κρίση τότε αυτό είναι αμεριμνησία που δεν μπορεί αν έχει μια κυβέρνηση της χώρας».

Ο Α. Τσίπρας επέκρινε την επιδοματική πολιτική του πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μας κατηγορούσε ο κ. Μητσοτάκης για τη δική μας πολιτική και τώρα τα κάνει πολύ χειρότερα χωρίς να έχει την Τρόικα πάνω από το κεφάλι του». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μεείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα και μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος