ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης την Τρίτη 5 Οκτωβρίου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Με βασικό διεκδικητικό πλαίσιο για να «μονιμοποίηση των Συμβασιούχων υπαλλήλων και εκδίωξη των εργολάβων», η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε για την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 Πανελλαδική Ημέρα Δράσης με τοπικές κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της: «Την Τρίτη 5/10 οργανώνουμε τοπικές μορφές δράσης για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων στη Δημόσια Υγεία, Πρόνοια οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, την εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα Νοσοκομεία και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας ότι οι Συμβάσεις Επικουρικού προσωπικού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα ανανεωθούν ΣΙΓΟΥΡΑ έξι μήνες για όλους και διεκδικούσε 9 μήνες έως 1 χρόνο, χρονικό διάστημα που χαρακτηρίστηκε κοροϊδία από τους συμβασιούχους, τελικά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν και χειρότερα!!!

Ψηφίστηκε στη Βουλή διάταξη με την οποία ανανεώνονται οι Συμβάσεις των Επικουρικών έως 31 Μαρτίου 2022 δηλαδή το ανώτερο 5 μήνες. Για πολλούς επικουρικούς η διάταξη αυτή σημαίνει ότι ανανεώνονται οι συμβάσεις τους για λίγες ημέρες αφού οι συμβάσεις τους λήγουν στην αρχή του νέου έτους.

Η συμμετοχή σε διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση που προωθεί η κυβέρνηση ότι σημαίνει μαζικές απολύσεις καθ’ ότι η προκήρυξη 4000 θέσεων προσωπικού δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη δουλειά 16.000 συμβασιούχων υπαλλήλων της Δημόσιας Υγείας.

Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή εκ μέρους της κυβέρνησης σε συναδέλφους που βρίσκονται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή. Είναι κοροϊδία γιατί 31/03/2022 θεωρούν ότι επιδημιολογικά η χώρα θα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και έτσι θα τους απολύσουν!!!

Η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της για επιστροφή των «καλών» εργολάβων στα Νοσοκομεία. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των συναδέλφων στις υπηρεσίες στήριξης λήγουν 31/12/2021 χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η τύχη τους.
Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για προκήρυξης νέων διαγωνισμών πρόσληψης προσωπικού ΣΟΧ από τα Νοσοκομεία μετά την 1/1/2022».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος