Παρεμβάσεις στο ΣτΕ υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος από 17 δικηγόρους

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν σήμερα παρέμβαση υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής, 17 δικηγόροι και ο εκπρόσωπος του κόμματος «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας».
Εν όψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (12 μ.) της προσφυγής που κατέθεσαν χθες ένας πολιτικός μηχανικός και ένας δικηγόρος και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το δημοψήφισμα, σήμερα κατέθεσαν παρέμβαση 17 δικηγόροι υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Στις παρεμβάσεις τους, οι 17 δικηγόροι τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και κατά του μηχανικού και του συναδέλφου τους που ζητούν την ακύρωση τους δημοψηφίσματος.

Δηλαδή, οι 17 είναι υπέρ του ελληνικού Δημοσίου και των δύο νομοθετημάτων (πράξη υπουργικού συμβουλίου και Προεδρικό Διάταγμα) με τα οποία αποφασίστηκε διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και καθορίζονται οι προϋποθέσεις υλοποίησής του.

Οι 17 δικηγόροι επισημαίνουν ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος υπάγεται στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας και αποτελεί κυβερνητική πράξη, η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί από τα δικαστήρια, ενώ τονίζουν ότι το ζήτημα της συνταγματικότητας και νομιμότητας του δημοψηφίσματος, μπορεί να ελεγχθεί μόνο από το Εκλογοδικείο.

Παράλληλα, άλλοι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι ο μηχανικός και ο δικηγόρος που προσέφυγαν χθες στο ΣτΕ, δεν έχουν το απαιτούμενο έννομο συμφέρον να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη κατά του δημοψηφίσματος, καθώς στην αίτηση ακύρωσης τους δεν αναγράφουν αριθμό εκλογικού μητρώου, δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι, κ.λπ.

Τέλος, αβάσιμους, χαρακτηρίζουν οι 17 όλους τους ισχυρισμούς που προβάλλουν κατά του δημοψηφίσματος τόσο ο μηχανικός όσο και ο δικηγόρος στην χθεσινή αίτηση ακύρωσής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος