Παρέμβαση Κ. Καραμανλή υπέρ του «Ναι»

Παρέμβαση υπέρ του «Ναι», ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής έκανε ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι το «Όχι» θα ερμηνευτεί από όλους, σε όλο τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης.

Όποτε αντιμετωπίσαμε ιστορικές προκλήσεις με ομοψυχία και ψυχραιμία, επιτύχαμε ως έθνος, όποτε πρυτάνευσε η απερισκεψία και ο διχασμός, υποστήκαμε συμφορές, δήλωσε ο Κ. Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα στην αντιμετώπιση της κρίσης, «όπως λάθη κάναμε και εμείς. Και οι οδυνηρές συνέπειες αυτών των λαθών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας. Όμως, η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλλει τη ζωτική ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, ακόμη περισσότερο, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η παραμονή μας στην ΕΕ δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για λόγους εθνικούς.

Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο.

«Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας “όχι” την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του “όχι” θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Πιστεύω βαθειά ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε αποφασιστικά.

» Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος