Πανπειραϊκή 24ωρη απεργία σωματείων της ΠΝΟ – Δεμένα ως τα μεσάνυχτα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Δεμένα έως τα μεσάνυχτα θα παραμείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της 24ωρης πανπειραϊκής απεργίας των σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ).

Τα σωματεία ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για τον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις, όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.
«Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό», επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Λόγω της 24ωρης απεργίας, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προχώρησαν σε αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων τους, οι οποίες αφορούν και την επόμενη ημέρα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Οι επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνήσουν είτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, είτε με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα των δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι προάγγελος της Γενικής Απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοεμβρίου για αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή ΣΣΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος