ertnews.gr

Παγώνη: Τέλος Ιουνίου η Λήμνος θα έχει ξεπεράσει τα άλλα νησιά στους εμβολιασμούς (video)

03/06 17:56
Παγώνη: Τέλος Ιουνίου η Λήμνος θα έχει ξεπεράσει τα άλλα νησιά στους εμβολιασμούς (video)

Τη βεβαιότητα ότι η Λήμνος – που την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μεταξύ των νησιών με χαμηλή πληρότητα των ραντεβού- θα καταφέρει μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει ξεπεράσει τα άλλα νησιά στους εμβολιασμούς εξέφρασε η κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην εκπομπή “ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” της ΕΡΤ.

Η Λήμνος πρόσθεσε είναι ένα πανέμορφο νησί που όντως σημειώνει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών αλλά και με ελάχιστα περιστατικά νόσησης από κορονοϊό. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι εκεί ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί“.

Προς επίρρωση των όσων είπε η κ. Παγώνη, ο Δήμαρχος Μύρινας κ. Δημήτρης Μαρινάκης τόνισε ότι “η αναφορά ότι η Λήμνος είναι μεταξύ των νησιών με χαμηλό ποσοστό ραντεβού έχει πλέον μετριασθεί. Το πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία” και τα νέα σκευάσματα που ήρθαν, πρόσθεσε, ώθησαν τους πολίτες στον εμβολιασμό. Τέλος Ιουνίου θα έχουμε πιάσει τα ποσοστά εμβολιασμένων (65 -70%) που απαιτούνται και θα είμαστε μέσα στην κανονικότητα που επιθυμούμε. Οι συνδημότες μου ξεκίνησαν τον εμβολιασμό με τα νέα σκευάσματα και συνεχίζουν τον εμβολιασμό με τα σκευάσματα που έδειξαν εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή, δεν θέλω να αναφέρω ποια είναι αυτά“.

Με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη όταν αναισθησιολόγος, που ήταν ανεμβολίαστη, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, μετά το rapid test που υποβλήθηκε, η κ. Παγώνη επανέλαβε για άλλη μια φορά, ότι όλοι οι γιατροί θα πρέπει να εμβολιαστούν και το χαρακτήρισε ως δυσάρεστο γεγονός.

Συμπλήρωσε δε, ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων  γιατρών ανήλθε στο 93%.  Κάποιοι από τους υπόλοιπους έχουν νοσήσει, οπότε είμαστε πολύ καλά.  Οι γιατροί της Αττικής είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 98 – 99%, σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει ο αντιπρύτανης ΕΚΠΑ – καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Τούσουλης, τη μελέτη που δείχνει πιθανή σχέση του εμβολίου της Pfizer με περιστατικά μυοκαρδίτιδας, τόνισε, ότι η νόσηση από κόβιντ προκαλεί σε ποσοστό 20% μυοκαρδίτιδα με σοβαρά συμπτώματα, ενώ η μυοκαρδίτιδα από το εμβόλιο είναι ελαφριά και στο 95% των περιπτώσεων “φεύγει” σε 4 με 5 μέρες. Τα οφέλη πολύ πολλαπλάσια από το κόστος, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version