ertnews.gr

Οδοιπορικό στα καμένα της Εύβοιας τέσσερις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά (video)

18/12 11:40
Οδοιπορικό στα καμένα της Εύβοιας τέσσερις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά (video)

(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ και η εκπομπή «Με νέα ματιά», τέσσερις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Οι κάτοικοι της Εύβοιας αγωνιούν για το χειμώνα θυμούνται τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν, ενώ τεράστια ήταν η καταστροφή στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Αμυράς υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Έχει γίνει το 95% της ολοκλήρωσης των αντιδιαβρωτικών έργων και μετά ακολουθούν τα αντιπλημμυρικά, έχουν τοποθετηθεί κορμοφράκτες και κορμοφράγματα, σε ρυθμούς ταχύτατους έχουμε φυσική αναγέννηση και επανέρχεται η φύση».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό αναφέρει ότι: «Σχεδιάζουμε μέτρα και για το 2022 μέτρα στήριξης για να σταθούν στα πόδια τους κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής και να μπουν και την επόμενη περίοδο σε μία τροχιά βιοπορισμού και ουσιαστικά, λειτουργίας».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μπένος, επικεφαλής ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «έχουμε ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό σχέδιο που καλύπτει όλες τις πλευρές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, περιλαμβάνει 14 μελέτες που ξεκινούν από τις υποδομές, τις ανθρωπιστικές παρεμβάσεις, στελέχωση δημόσιας διοίκησης, κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, νέα δίκτυα για Υγεία -Πρόνοια, αναζωογόνηση του Πολιτισμού και του τουρισμού.

Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι το δάσος, εκεί θα στρέψουμε την προσοχή μας, για να αναγεννήσουμε την περιοχή, για πρόληψη με ανασύσταση δασοπυροσβεστών, αλλά και με την οικονομία του δάσους ρητίνη, βιομάζα, ξυλεία, μονοπάτια κλπ) με σύσταση οργανισμού με έδρα τη Στροφυλιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version