Ο Νίκος Ματζάκος νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας

Ο Νίκος Ματζάκος ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του, ως νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο κ. Ματζάκος κρίθηκε ως ο πλέον κατάλληλος για την εν λόγω θέση, δεδομένης της πολυετούς εμπειρίας του ως υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου, και εφόσον είναι υπερασπιστής της Δημόσιας Περιουσίας από οργανωμένα συμφέροντα και παθογένειες του Δημοσίου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται οι στόχοι στους οποίους πρέπει να ανταποκριθεί κατά προτεραιότητα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας:

-Η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία και την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.
– Η μείωση του κόστους λειτουργίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου, με την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου και την μεταστέγαση από ενοικιαζόμενα ακίνητα σε ιδιόκτητα.
– Η πλήρης διερεύνηση καταγγελιών και ατασθαλιών που σχετίζονται με την Δημόσια Περιουσία.
-Η δημιουργία συνολικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των στόχων της Γενικής Γραμματείας.
«Η στήριξή μου, στο νέο Γενικό Γραμματέα για το δύσκολο αυτό το έργο, θα είναι συνεχής», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Αλεξιάδης

Βιογραφικό Σημείωμα κ. Νίκου Ματζάκου

Ο κ. Νίκος Ματζάκος είναι διπλωματούχος αρχιτέκτων και Αγρονόμος Μηχανικός Τοπογράφος Ε.Μ.Π. Ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός με την έκδοση οικοδομικών αδειών και την επίβλεψη της κατασκευής Ιδιωτικών Τεχνικών Έργων.

Διετέλεσε στέλεχος στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων. Ασχολήθηκε από θέσεις ευθύνης με όλα τα αντικείμενα της Διεύθυνσης, Δημόσια και Ανταλλάξιμα Κτήματα, Απαλλοτριώσεις, προστασία Αιγιαλών και Παραλιών, Εθνικά κληροδοτήματα, Στεγάσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, κ.λ.π.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (ΖΑΠΠΕΙΟ), εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στο Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων καθώς και στην Επιτροπή καθορισμού των Αντικειμενικών Αξιών των Ακινήτων καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κατά την διετία 1990 – 1992.

Ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών, σε διάφορες θέσεις ευθύνης στους συλλόγους των Επί Συμβάσει Μηχανικών του Δημοσίου, των Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, καθώς και στις Ομοσπονδίες των Εκτάκτων Υπαλλήλων του Δημοσίου, των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων κ.λ.π.

Ο κ. Ματζάκος γεννήθηκε στη Νάξο και κατοικεί στην Αθήνα με τη σύζυγό του Ιωάννα Ψάρρου και τα παιδιά τους Στυλιανή και Κωνσταντίνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος