Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Πότε θα φτάσει η κακοκαιρία στην Αττική (video)

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης βδομάδας όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου. Επίσης έκανε γνωστό πότε αναμένεται να φτάσει η κακοκαιρία ατην Αττική.

Όπως είπε: «Σχεδόν σε όλα τα δυτικά Βαλκάνια έχει απλωθεί ένα χαμηλό βαρομετρικό που δίνει έντονα φαινόμενα, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις λίγο πιο βόρεια, στις πολύ ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Βαλκανικής χερσονήσου».

Πρόσθεσε ότι «παρατηρούμε ότι μια ζώνη έντονων βροχών και καταιγίδων εκτείνονταν μέχρι και πριν από λίγο στα ανοιχτά, στα νοτιοδυτικά τμήματα του Ιονίου Πελάγους. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες αυτός ο άστατος καιρός θα μετατοπιστεί ανατολικότερα. Θα περάσει και πάνω από την Πελοπόννησο  και πάνω από την υπόλοιπη βόρεια Στερεά και αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας. Θα βρεθεί κατά τη διάρκεια της Παρασκευής ακόμα πιο ανατολικά περνώντας και πάνω από την Αττική».

Σημείωσε ότι στην Αττική ο καιρός θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της Παρασκευής: «το μέτωπο που φέρνει βροχές και καταιγίδες από τη δυτική Ελλάδα αναμένεται να περάσει από την Αττική τις πρωινές – προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής οπότε αρχικά αναμένεται συννεφιά που βαθμιαία θα πυκνώσει και θα υπάρξει ένα πέρασμα από διάσπαρτες μπόρες ή και καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να έχουν τοπικά κι έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο. Κυρίως προς το απόγευμα αναμένεται τα φαινόμενα αυτά να εξασθενήσουν και να πάρουν πολύ τοπικό χαρακτήρα και να διατηρηθούν σε τοπικό επίπεδο μέχρι και τις βραδινές νυχτερινές ώρες εξασθενημένα».

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο video που ακολουθεί.

Ο μετεωρολόγος σημείωσε πως έχουμε μπει σε μια τροχιά έντονης αστάθειας ενώ τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή ειδικά στις περιοχές της δυτικής Ελλάδας που το έδαφος θα έχει κορεστεί από τη βροχή, με κίνδυνο κατολισθήσεων ή πλημμυρικών φαινομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος