Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Εβδομάδα με συνεχόμενες βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά (video)

Την εβδομάδα που διανύουμε ο καιρός θα χειμωνιάσει αρκετά, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και στα βόρεια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα έχουμε έντονες βροχοπτώσεις στους νομούς Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας οι οποίες θα διατηρηθούν και τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Βροχές θα έχουμε επίσης στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός στη δυτική Στερεά, στο νότιο Ιόνιο και στα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου με τοπικές μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα το πρωί θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μετακινηθούν ανατολικότερα και οι πιο δυνατές βροχές θα εντοπίζονται στα ανατολικά της Θεσσαλίας και της Στερεάς, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Παροδικές μπόρες στα υπόλοιπα κεντρικά ηπειρωτικά.

Λίγες παροδικά αυξημένα συννεφιές αναμένονται στην Αττική τις πρωινές ώρες μέσα στην ημέρα όμως θα υπάρξει ένα πέρασμα από διάσπαρτες μπόρες. Το βράδυ οι όποιες βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά-βορειοανατολικά και στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα του νομού.
Οι άνεμοι δεν θα ξεφύουν πάνω από τα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 9 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα κεντρικά και δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας ο καιρός θα είναι βροχερός το πρωί με έντονες βροχοπτώσεις στους νομούς Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας από τις νυχτερινές κιόλας ώρες. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αυτών των νομών. Προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενούν και θα πάρουν τοπικό χαρακτήρα με ασθενείς τοπικές βροχές.
Δυνατός ανατολικός άνεμος ο οποίος στα ανοιχτά της Χαλκιδικής δεν αποκλείεται να φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη με δυνατές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα βόρεια οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθούν και κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος