O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Πολλές βροχές Παρασκευή και Σάββατο – Θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη (video)

Βροχές και καταιγίδες σήμερα και αύριο στις περισσότερες περιοχές, μάλιστα τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Θα επικρατήσουν τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη. Οι παροιμίες του λαού για κρύο «τα Νικολαβάρβαρα» δεν θα επαληθευτούν φέτος. Μάλιστα, Δευτέρα και Τρίτη, ένα νέο χαμηλό θα δώσει και πάλι πολύ νερό στις περισσότερες περιοχές ξανά με νοτιάδες.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και την ανατολική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Ισχυροί άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 17, στο νότιο Αιγαίο τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, τοπικά στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος