Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Πέφτει η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει

Εάν και υποχωρεί λίγο την Παρασκευή η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά, σε ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει το μεσημέρι τους 38-40οC, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Eξασθενεί όμως και το μελτέμι στο Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται το Σάββατοκύριακο. Μάλιστα την Κυριακή θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σήμερα μέχρι τις 16:00 τα θερμόμετρα έδειξαν 40 βαθμούς στο Κρανίδι και τη Σπάρτη, τους 39 βαθμούς σε Άργος αλλά, στην Καλλιθέα της Αττικής και στη Σαλαμίνα (μετεωρολογικοί σταθμοί ΕΑΑ/ meteo.gr).

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία ίσως εκδηλωθούν λίγες μπόρες στα βουνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μόνο στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές, οι μέγιστες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Οι άνεμοι πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα, ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος