Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Εξασθένηση των ανέμων την Τρίτη, άνοδος της θερμοκρασίας (video)

Τρίτη και Τετάρτη προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Πέμπτη και Παρασκευή υποχωρεί 3 με 4 βαθμούς η θερμοκρασία, οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά 6 μποφόρ.

Μάλιστα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 με 37 και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς , το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από αργά το απόγευμα με πιθανότητα για τοπικές μπόρες.οι άνεμοι το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Tην Τετάρτη στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και
θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Το μεσημέρι απόγευμα στα βουνά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρα πιθανώς να εκδηλωθούν λίγες μπόρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι 3 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο μόνο στα νότια θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά βέβαια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου δεν αναμένονται ξανά στη χώρα θερμοκρασίες πάνω από 38 βαθμούς.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος