Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Εξασθενεί το μελτέμι από την Τρίτη

Την Τρίτη οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λίγο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και δε θα ξεπερνούν τα 4 με 6 μποφόρ. Την Τετάρτη τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στα βόρεια, την Πέμπτη στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 βαθμούς. Ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία την Πέμπτη στα ανατολικά τμήματα. Μέχρι το Σάββατο στα ηπειρωτικά θα παραμείνει στους 35 με 37 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα, στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 33, στην νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 35 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη μέχρι 30 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της βόρειας
χώρας θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά το μεσημέρι μέχρι 36 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος