Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή Βαΐων – Μ. Δευτέρα με βροχές και κρύο (video)

Η Μεγάλη εβδομάδα ξεκινά την Κυριακή με επιδείνωση του καιρού, με βροχερό καιρό και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Η Μ. Δευτέρα θα είναι η πιο κρύα ημέρα της εβδομάδας ο έντονα βροχερός καιρός θα συνεχιστεί.

Από Μ. Τρίτη μεσημέρι βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός. Μ.Πέμπτη και Μ. Παρασκευή κάποιες αραιές νεφώσεις και ξανά λίγο σκόνη και τοπικού χαρακτήρα βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όμως με άνοδο της θερμοκρασίας. Όμως το τριήμερο Μ .Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα, Μ. Δευτέρα με προβλέπεται ηλιόλουστο, ανοιξιάτικο με τη θερμοκρασία στους 21 μς 24 βαθμούς.

Την Κυριακή αναμένεται μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, από το μεσημέρι σε Μακεδονία, Θράκη και το βράδυ βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανική σκόνης. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Λόγω των νοτιάδων στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει όμως και τους 25οC.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά με βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου

Τη Μ.Δευτέρα αναμένεται βροχερός καιρός. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας), σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και στο βόρειοανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί σταδιακά στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στις βόρειο στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα
θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος – Φυσικός, Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος