Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Χαμηλές θερμοκρασίες και βροχερός καιρός την Τρίτη

Και η Τρίτη θα είναι μια βροχερή ημέρα σε πολλές περιοχές με τη μέγιστη θερμοκρασία να παραμένει 4 με 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη.

Την Τρίτη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σε πολλές περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στο Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 25 με 27 βαθμούς με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στη δυτική Ελλάδα όπου ο καιρός θα είναι πιο ηλιόλουστος.

Στη Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου , με τις κανονικές τιμές για 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου να είναι το μεσημέρι οι 31 βαθμοί Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας, μόνο το μεσημέρι θα συννεφιάσει τοπικά και είναι πιθανόν λίγες μπόρες να σημειθούν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί και το βράδυ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα πλησιάσει τους 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Επανέρχεται όμως η αστάθεια την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο με μπόρες και τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος