Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τοπικά έντονα βροχερός καιρός μέχρι τη Δευτέρα (video)

Συνεχίζεται ο έντονα βροχερός καιρός και το Σάββατο αλλά και την Κυριακή και τη Δευτέρα. Το περισσότερο νερό προβλέπεται να πέσει σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν θα επηρεαστούν. Σε όλη τη χώρα ξανά βελτιωμένο καιρό θα έχουμε την Τρίτη. Τα βαρομετρικά χαμηλά έχουν βρει το δρόμο τους για την χώρα μας και το επόμενο με αρκετές βροχές αναμένεται την Πέμπτη.

Το Σάββατο στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Μέχρι 19βαθμούς στα βόρεια 22 με 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 26 βαθμούς σε Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες, ενώ στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι ισχυρά.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις Κυκλάδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο  βορειοανατολικοί το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος